Nyheder6. september 2021

Regeringen indkalder til pressemøde: Nyt reformudspil

Tre ministre inklusive statsministeren selv vil tirsdag præsentere et "reformudspil" fra regeringen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210318-142320-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tirsdag kommer dagsordenen på Christiansborg til at handle om reformer. Regeringen har indkaldt til et pressemøde, hvor sløret skal løftes for et "reformudspil."

Pressemødet kommer til at foregå klokken 10.00 i Spejlsalen i Statsministeriet.

Ud over statsminister Mette Frederiksen (S) deltager også finansminister Nicolai Wammen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

De skal sammen præsentere et udspil med navnet "Danmark kan mere I". Det fremgår af en invitation til pressemødet.

Regeringen har længe varslet, at den agter at komme med udspil på reformer med et lidt længere sigte.

Ved sin seneste afslutningstale i Folketinget annoncerede statsministeren, at regeringen vil forsøge at få vedtaget en række reformer, der skal gøre Danmark "rigere", "grønnere" og "dygtigere".

Siden har regeringen blandt andet afholdt en konference, hvor den erklærede, at den ville samle inspiration og gode idéer fra blandt andet erhvervslivet og fagforeninger.

Et tema kan blive at øge det, der kaldes arbejdsudbuddet - altså mængden af arbejdskraft, der er til rådighed for virksomhederne.

I sidste uge indkaldte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard arbejdsmarkedets parter til en drøftelse af, hvordan man akut kunne skaffe mere arbejdskraft.

Men i samme forbindelse annoncerede han, at drøftelser om ydelser og lignende ikke kom på bordet ved de samtaler. De hørte til i en diskussion om større reformer, sagde han.

Om det er disse, regeringen tirsdag vil løfte sløret for, er dog ikke klart.

Sponsoreret indhold