Nyheder20. maj 2016

Refn: - Lars von Trier ville i seng med min kone

Det handlede om "The Neon Demon" langt henad vejen, men så stillede en norsk journalist et farligt spørgsmål
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/elle-fanning-nicolas-windin.jpg
 (Foto: All Over Press)

Den seneste halvanden uge har den sydfranske by Cannes summet af liv, mens den årlige filmfestival har fundet sted.

Torsdag aften var det Nicolas Winding Refns tur til at vise sin Guldpalme-kandidat "The Neon Demon" for pressen, og fredag formiddag satte han sig sammen med blandt andre skuespillerinden Elle Fanning til rette ved en pressekonference, hvor den samlede verdenspresse kunne stille spørgsmål til filmen.

Refn virkede, som om han var i strålende humør og fik flere gange de internationale journalister til at bryde ud i grin, mens han blandt andet talte om en meget makaber scene fra et lighus i sin film.

Men et spørgsmål fra en norsk journalist fra avisen Aftenposten fik den danske instruktør, der for tredje gang har en film med på den prestigefyldte festival, til at ændre humør.

- Har du en eller anden slags national konkurrence med din landsmand Lars von Trier om, hvem der kan overtale sine skuespillerinder til at gøre de mest ekstreme ting?

- Nå, du er fra Norge, så.., indledte Nicolas Winding Refn.

- Lars, Lars, han har taget en masse stoffer, han er helt væk. Så fik du det svar, sagde han og fik flere journalister til at bryde ud i grin.

- Hvad var dit spørgsmål igen?, spurgte Refn, før han fortsatte:

- Det sidste, jeg så Lars gøre, var, at han prøvede at fortælle min kone, at han ville have sex med hende. Jeg sagde, han skulle skride. Så nu har han fundet en anden tøjte, sagde instruktøren.

Lars von Trier kom selv i vælten, da han i 2011 på sit pressemøde i Cannes for filmen Melancholia sagde, at han forstod Hitler. En udtalelse, der fik ham smidt ud af festivalen.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Lars von Trier. Han ønsker dog ikke at udtale sig, oplyser hans pressekontakt, Christel Hammer.

/ritzau/

Sponsoreret indhold