Rasmus Nøhr: Blev skældt ud i retten

Rasmus Nøhrs latter faldt ikke i god jord hos hverken dommer eller anklager.

Rasmus Nøhrs latter faldt ikke i god jord hos hverken dommer eller anklager.

Foto: Thomas LaursenSangeren Rasmus Nøhr fik en skideballe af anklageren, da han torsdag mødte op for anden gang i Københavns Byret i en sag om overtrædelse af narkolovgivningen. Han kom nemlig til at grine, da anklageren havde ordet.

- Der er ingen grund til at grine af det her, lød det skarpt fra den mandlige anklager, da han blev afbrudt i sit forsøg på at overbevise dommeren om, at Rasmus den 21. juni om natten overtrådte loven om euforiserende stoffer.

På den famøse nat mødte to betjente Rasmus Nøhr ved Christiania, mens han stod alene og røg en smøg, der efter betjentenes mening lugtede af hash.

Ordensmagten fandt yderligere en "joint" i lommen på Rasmus, ligesom de bemærkede, at Nøhrs pupiller var udvidede, hvilket indikerer, at han har røget "sjov tobak".

Rasmus Nøhr: Knækket af sygdom inden retssag

Rasmus Nøhr, der mødte op i retten uden forsvarsadvokat, beklagede straks latteren overfor dommeren og anklageren.

- Det er ikke for at være respektløs, at jeg griner. Men jeg føler mig forulempet over, at politiet skal lugte sig frem til, om man er uskyldig. Man har jo laboratorier, der kan undersøge den slags. Det er ikke sagligt. Det er ikke for at være flabet, men man tager mig ikke seriøst, sagde Rasmus Nøhr, som også spurgte til, hvor beviserne - altså de formodede joints, politiet havde konfiskeret - befandt sig.

- Den er formentlig på Vestforbrændingen, lød svaret - hvormed det stod klart, at politiet altså havde destrueret bevismaterialet.

40-årige Rasmus Nøhr sluttede retsmødet af med at konstatere:

- Beviserne holder ikke. Der lugter meget af hash på Christiania, men det betyder ikke, at alle derude er skyldige.

Anklagemyndigheden kræver, at Rasmus Nøhr straffes med en bøde på 2000 kr. Der afsiges dom i sagen i næste uge.

Rasmus Nøhr: Frier til kæresten
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close