Nyheder8. marts 2024 (opd. 8. marts 2024)

Rasmus Højlund kåret som månedens spiller i Premier League

Aldrig er det sket før, at en dansker er blevet månedens spiller i fodboldligaen
Rasmus Højlund spiller for Manchester United og er 21 år gammel.
Rasmus Højlund spiller for Manchester United og er 21 år gammel.
 Foto: Dave Shopland/AP/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsangriber Rasmus Højlund fik fredag lidt af en opmuntring, mens han befinder sig på Manchester Uniteds skadesliste.

Højlund er således blevet kåres som månedens spiller i Premier League for februar som den første danske spiller nogensinde.

- Jeg er meget glad. Det er selvfølgelig et stort privilegium at få denne pris, især med de andre kandidater, der også var nomineret. Så jeg er meget taknemmelig og glad for prisen, siger Rasmus Højlunds til Manchester Uniteds hjemmeside.

De øvrige nominerede til prisen var Phil Foden (Manchester City), Joao Gomes (Wolverhampton), Pascal Gross (Brighton), Rodrigo Muniz (Fulham), Ollie Watkins (Aston Villa) og Bukayo Saka (Arsenal).

Højlund scorede fem mål i fire kampe i februar. Han har været skadet og siddet ude i Uniteds tre seneste kampe.

Den 21-årige skarpretter har haft et pudsigt forløb i sit første halve år som United-spiller.

Han fandt hurtigt vej til netmaskerne i Champions League med fem mål i sine første fire kampe i den europæiske turnering.

Til gengæld hvilede der nærmest en forbandelse over hans afslutninger i Premier League, hvor han først på kom på tavlen i sin 15. kamp.

Siden var han flyvende i ligaen med syv mål i seks ligakampe.

18. februar scorede Højlund begge mål i sejren på 2-1 over Luton, men siden har danskeren været ukampdygtig med en muskelskade.

Sponsoreret indhold