Nyheder11. maj 2023

Raser mod Carletti: Influencers opfordrer til at lave "klamme" karameller til sidste skoledag

Flere influencers har delt videoer, hvor de fylder krydderier som chili og hvidløg i karameller fra Carletti, hvilket har skabt stor vrede hos følgerne
Carletti reagerer nu på, at flere influencers har delt videoer af, hvordan man kan lave "klamme" karameller til sidste skoledag.
Carletti reagerer nu på, at flere influencers har delt videoer af, hvordan man kan lave "klamme" karameller til sidste skoledag.
 Foto: Colourbox

– Hvornår er I begyndt at bakke op om at ødelægge andres dag?

Sådan lyder en af kommentarerne, der er blevet delt på slik- og chokoladeproducentens Facebook-side.

Den seneste uge har såkaldte mikroinfluencers, der har cirka et par tusinder følgere, delt videoer på TikTok og Instagram, hvor de guider deres følgere, som skal til sidste skoledag i 9. klasse i, hvordan man kan lave "sjov" med de klassiske Big Ben-karameller.

En af videoerne viser, hvordan man kan drysse chiliflager ind i karamellen, mens andre hælder olivenolie, hvidløg eller paprika ned i indpakningen, der bliver lukket igen.

Det ses også, hvordan karamellen helt kan skiftes ud med en bouillonterning og stadig ligne en karamel.

Nogle influencers viser tips og tricks frem med store smil på læberne, men det er altså ikke alle, der er lige så begejstrede efter at have set videoerne.

– Hvad bliver det næste? At rulle karamellerne i movicol??? Det er pisse respektløst, lyder en af kommentarerne på Reddit, hvor diskussionen har fået over hundrede kommentarer.

– Der er åbenbart flere, der reklamerer med det på TikTok under hashtagget #sidsteskoledagmedbigben. Jeg har anmeldt alle videoerne og skrevet til dem, der har lavet dem. Vil opfordrer andre til at gøre det samme, skriver en anden bruger.

SE og HØR har kontaktet Carletti, der ikke har ønsket at stille op til et interview. I en mail oplyser producenten dog, at de lægger sig fladt ned.

– Vi er bekendt med, at nogle af de influencers, som vi samarbejder med, har foreslået at tilføje chili og hvidløgspulver, samt nedfrysning af vores karameller ifm. en kampagne op til sidste skoledag, skriver Katrine Tuelstrup, der er marketingschef hos Carletti.

– Det er en klar fejl fra vores side, at vi har opfordret til dette, og det beklager vi meget. Vi ønsker på ingen måde at skade nogen og er meget kede af at have skabt en utryg stemning pga. vores ubetænksomhed, slutter hun.

Videoerne, der opfordrer til at lave klamme karameller, er sidenhen blevet slettet fra sociale medier.

SE og HØR har forsøgt at tage kontakt til flere af de influencers, der har delt videoerne, og mens nogle har sagt de ikke vil udtale sig, er andre ikke vendt tilbage.

Sponsoreret indhold