Nyheder9. november 2009

Rammstein: De vil hellere have nazister end os

Det tyske heavyrockband er rystet over, at de bliver bandlyst, mens ekstremt højreorienterede beskyttes af ytringsfriheden
Flake og resten af Rammstein gæster Danmark den 15. december
Flake og resten af Rammstein gæster Danmark den 15. december
 Foto: All Over

Rammstein er grove. Provokerende og utilpassede.

Senest med deres plade "Liebe Ist Für Alle Da", som danskerne elsker, og som topper hitlisterne i det tyske hjemland.

Men fra på onsdag forsvinder cd'en fra annoncer og boder på salgsstederne over hele forbundsrepublikken.

Både på grund af videoen til nummeret "Pussy", som vi allerede har linket til her på siden, og fordi hele albummet efter det tyske familieministeriums mening er samfundsskadeligt.

Myndighederne har nemlig stemplet "Liebe ist für alle da" som farlig for børn, fordi de mener, at industrialbandet opfordrer til ubeskyttet samleje og farlig sadomasochistisk sex. Det er især sangen "Ich tu Dir weh", der menes at gå over stregen.

Rammstein er både berygtet og elsket for at provokere, men bandet, der giver en udsolgt koncert i Forum i København den 15. december, er alligevel rystet over forbuddet.

- Hvor dumme tror disse folk, at vores fans er? Eller tror de virkelig, at nogen opfatter sangen som en opfordring til at gå i et byggemarked, købe en rulle pigtråd og trække det igennem en kvindes urinrør. At forstå det på den rigtige måde - især sammen med musikken og måden, det bliver sunget på - burde kunne tiltros ethvert menneske med et minimum af forstand og evne til at reflektere, siger keyboardspiller Christian "Flake" Lorenz til avisen Bild am Sonntag og peger på, at 17-årige hver aften inden klokken 22 kan se mindst 17 drab på TV.

Han mener, der er tale om en småborgerlig form for censur.

- Hvis ytringsfrihed i Tyskland betyder, at nazister ustraffet får lov til at råbe "Udlændinge ud", og vores album til gengæld bliver inddraget, så er vi ikke kommet særlig langt, siger han.

Sponsoreret indhold