Nyheder26. november 2008

Råddent, Margrethe

Vanvidskørsel koster årligt frygtelig mange menneskeliv. Men tro ikke, at det kun er Brian'er med omvendt kasket og sænket BMW, som hærger vejene og
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/qvortrup-mener/leder4808-jpg.jpg
 Foto: Peter Grosen

Vanvidskørsel koster årligt frygtelig mange menneskeliv. Men tro ikke, at det kun er Brian'er med omvendt kasket og sænket BMW, som hærger vejene og trækker et spor af død og ulykke.

Kongehuset kan i dén grad også være med. Kronebil på kronebil har gennem de seneste år brilleret med rådden kørsel, så det forslår. Henrik, Frederik, Mary, Joachim - og nu senest dronning Margrethe har en kedelig vane med at lade deres chauffører blæse højt og flot på færdselsloven.

Som omtalt andetsteds i bladet var Helsingør-motorvejen forleden rammen om det seneste eksempel på det royale vanvid. På en strækning med 90 kilometers fartbegrænsning kørte dronningens Bentley med en hastighed på 140 kilometer i timen. Og når de øvrige bilister ikke forføjede sig tilstrækkeligt hurtigt, overhalede dronningen indenom på vej hjem til Fredensborg.

Hvad hastværket skyldtes, kan vi kun gisne om. Noget vigtigt, må vi antage. Måske frygtede dronningen at komme for sent til sin drink inden middagen.

Under alle omstændigheder er færdselsloven klar. Den form for kørsel, som dronningen praktiserede, takserer færdselsloven til en betinget frakendelse af kørekortet. Hvis det altså er en af undersåtterne, som sidder bag rattet. De kongelige og deres chauffører er højt hævet over de love, som vi andre forventes at overholde.

Hvilket tilsyneladende får Margrethe og hele det øvrige familieslæng til at ræsonnere, at så kan de gøre, som det passer dem.

Mere passende havde det været, om dronningen betragtede straffriheden som en anledning til at vise ydmyghed over for de love, som hun i øvrigt selv underskriver.

Men det er nok for meget at forvente af en regent, som igen og igen udstråler en uforlignelig arrogance over for den befolkning, hvis opbakning hun til syvende og sidst baserer alle sine privilegier på.

Sponsoreret indhold