Nyheder16. maj 2023

Pyrus-aflysning blev TV 2's største enkeltsag i 2022: Så mange klagede over ændringen

Beslutningen om ikke at vise ”Pyrus – Alletiders Julemand” udløste et væld af klager hos TV 2, der både fik en fyldt mailindbakke og en probbet kommentarspor på Facebook
Først havde TV 2 planer om at vise "Pyrus - Alletiders Julemand", men efter at man havde genset julekalenderen med nutidige øjne, tog man beslutningen om at vise en anden julekalender i stedet. Det første til omkring 1500 klager, hvoraf 1200 af bl
Først havde TV 2 planer om at vise "Pyrus - Alletiders Julemand", men efter at man havde genset julekalenderen med nutidige øjne, tog man beslutningen om at vise en anden julekalender i stedet. Det første til omkring 1500 klager, hvoraf 1200 af blev sendt direkte til TV 2 Fiktion. De sidste 300 blev sendt til seernes redaktør.
 Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Det startede en shitstorm af de større, da TV 2 i november meddelte, at ”Pyrus – Alletiders Julemand” alligevel ikke ville blive sendt i årets sidste måned.

Grunden til aflysningen skulle findes i specifikke afsnit af julekalenderen, der indeholder ”en skildring af både mennesker og kulturer, som kan misforstås af især børn, som ikke kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst”.

Beslutningen blev fra flere sider mødt med uforståenhed, da julekalenderen allerede har været genudsendt flere gange.

Blandt andet fra Jeanne Boel, der spiller sekretæren Josefine Karin Birgitte Brahe.

– Jeg bliver harm over det på flere punkter. Vi er jo nogle mennesker, der har indgået kontrakter på det her i sin tid, sagde hun i november til SE og HØR.

1500 mails med klager

Nu viser tal fra den årlige public service-redegørelse hos TV 2, at Pyrus-aflysningen blev årets største enkeltsag hos tv-kanalen.

Her modtog man ikke færre end 1500 mails med klager, mens at sagen medførte 17.000 opslag på TV 2 Nyhedernes side på Facebook.

I stedet for at vise ”Pyrus – Alletiders Julemand” valgte TV 2 i stedet at sende ”Pyrus – Alletiders Eventyr”.

Også her modtog man klager, da en række seere påpegede, at der også i denne julekalender optræder stødende sekvenser, fremgår det af redegørelsen.

Sponsoreret indhold