Nyheder1. november 2021

Psykolog: Pynt tidligt op – det kan gøre dig mere glad

Der er god grund til at invitere julen tidligt indenfor - det kan nemlig gøre dig ekstra glad, fortæller en ekspert og psykolog
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jul_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Det sørme’, det sandt… og (næsten) snart december!

Ja, om bare én måned skriver kalenderen december, og det er tid til julehygge med knas og æbleskiver.

Men hvorfor vente?

Faktisk er det en god idé allerede at tage hul på herlighederne allerede nu – for det kan faktisk gøre dig i ekstra godt humør.

Det fortæller en psykolog til det amerikanske medie UNILAD.

Psykologen Steve McKeown fortæller til mediet, at der flere gode grunde til, at du finder den store kasse med julepynt frem allerede nu – og går i gang med at pynte dit hjem med de hyggelige juleting.

Hænger du julepynten op tidligt, bliver du nemlig mere glad, forklarer han:

- I en verden fyldt med stress og angst vil folk gerne være omgivet af ting, de forbinder med glæde. De følelser vækker julepynt, da det minder dem om barndommen, fortæller Steve McKeown til mediet, inden han tilføjer:

- Dekorationer er en genvej til de gamle magiske minder og følelser, man havde som barn. Så ved at hænge julepynt op tidligt, vil mange kunne forlænge den spænding og den glæde, fortæller han.

Desuden viser en undersøgelse, som er foretaget af Science Direct, at juleglade borgere – der har julepyntet deres hus udenfor – generelt anses som værende mere venlige end de folk, der ikke har lidt julepynt foran døren eller i forhaven.

Sponsoreret indhold