Nyheder8. marts 2018

Psykolog og læger: Peter Madsen er pervers

Eksperter betegner Peter Madsen som stærkt afvigende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ritzau_9565190.jpg
 (Foto: Polfoto)

Den drabstitalte Peter Madsen betegnes af eksperter som pervers, stærkt afvigende og narcissistisk.

Det fremgår af hovedkonklusionerne af den mentalundersøgelse, der netop er blevet fremlagt i Københavns Byret, hvor den 47-årige mand står tiltalt for drab på og mishandling af den 30-årige svenske journalist Kim Wall.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fremlagde kort før middagstid torsdag læger og psykologers vurdering af Peter Madsen.

Han nægtede først at medvirke frivilligt ved en mentalundersøgelse, men stillet over for at undersøgelsen i den situation ville blive gennemført under tvang og ved en længerevarende indlæggelse indvilgede han i at lade sig undersøge ved ambulante besøg.

Eksperterne konkluderer, at Peter Madsen ikke kan erklæres sindssyg eller sindssyg i gerningsøjeblikket. Der er ikke noget behandlingsbehov, og der anbefales fængselsstraf. Dog kan han blive idømt forvaring, da han kan være til fare for andre Han bliver også karakteriseret som narcissistisk, pervers og yderst intelligent. Han har alvorlige mangler på empati og skyldfølelse. Det er en psykolog og to overlæger fra Retspsykiatrisk Klinik, der har undersøgt Peter Madsen. Samlet fremstår Peter Madsen ret utroværdig. Man må konstatere, at det er vanskeligt at få et sandfærdigt billede, står der i eksperternes vurdering af den 47-årige mand. Hverken Peter Madsens eller Kim Walls mobiltelefoner er nogensinde blevet fundet. Det er dog kommet frem i dag, at Peter Madsen kort før den skæbnesvangre tur med Kim Wall i ubåden søgte på sin telefon efter begreberne 'halshugning' og smerte/tortur. I forbindelse med efterforskningen af sagen har politiet fået adgang til Peter Madsens computer. De har blandt andet via et link til en harddisk i Peter Madsens værksted fundet frem til videoer, der indeholder fetish, tortur og drab på kvinder. Jakob Buch-Jepsen uddybede tidligere i efterforskningen, at drabene vurderes at være ægte drab i form af kvælning, halshugning og afbrænding af kvinder. Men understregede ved den lejlighed, at det ikke er drab, der kan forbindes til Peter Madsen. Politiet har fundet videomaterialet, efter retten afgjorde, at politiet skulle have adgang til Peter Madsens computer. Noget han tidligere modsatte sig. Han hævdede ved den lejlighed, at en 'praktikant' havde haft adgang til computeren.

Sponsoreret indhold