Nyheder3. oktober 2008

Prinsesse Marie: I Folketinget

Joachims hustru skal ind og se, hvor landets love bliver vedtaget
Marie skal rundt og se Folketinget, inden hun skal være med til åbningen i næste uge
Marie skal rundt og se Folketinget, inden hun skal være med til åbningen i næste uge
 Foto: Peter Grosen

I Folketinget er der nok flere, der en af de kommende dage gør store øjne, når de pludselig ser prinsesse Marie gå afslappet omkring på de lange gange helt uden følge.

Men forklaringen er, at den nygifte prinsesse er på en hidtil hemmeligholdt og helt privat rundvisning for at få en fornemmelse af, hvad der venter hende på tirsdag.

Den dag er hun nemlig for første gang med til Folketingets åbning sammen med gemalen prins Joachim og resten af den kongelige familie, og for ikke at være helt på bar bund, når hun sætter sig i kongelogen, har hun bedt om på forhånd at få en rundvisning i Tinget.

Det er Thor Pedersen, Folketingets formand, der viser Marie rundt og bagefter holder en helt privat seance med hende, hvor han fortæller hende lidt om, hvordan folkestyret arbejder. Og de to er sikkert helt på bølgelængde, da formanden taler flydende fransk, som er Maries modersmål.

Bagefter spiser formanden og prinsessen frokost i Snapstinget sammen med Folketingets fire næstformænd.

Allerede sidste år var der spænding om Marie kom med til Tingets åbning, men det er først i år som nygift og fuldgyldigt medlem af den kongelige familie, at hun får adgang til kongelogen.

Sponsoreret indhold