Nyheder5. februar 2013

Prinsesse Isabella: I Christians fodspor

Den kongelige krudtugle skal gå i skole med sin storebror
Der er fuld fart på Isabella - nu skal hun slå sine folder på Tranegårdskolen i Hellerup.
Der er fuld fart på Isabella - nu skal hun slå sine folder på Tranegårdskolen i Hellerup.
 Foto: All Over



Lærerne på Tranegårdskolen i Hellerup får nok at se til, når kongehusets vildbasse, Isabella, begynder i børnehaveklasse efter sommerferien.

Ligesom sin storebror, prins Christian, har Isabella helt ekstraordinært fået lov til at gå i skole i Gentofte - et helt andet skoledistrikt end Amalienborg tilhører. Det skriver BT.

Prinsesse Isabella: Overstrålede alle

Isabella, som fylder seks år til april, kommer til at møde sin storebror i skolegården. Prins Christian starter i 2. klasse efter sommerferien.

Det vakte i første omgang opsigt, da kronprinsparret valgte en helt "almindelig" folkeskole til deres børn fremfor privatskole, som der ellers er tradition for i kongefamilien.

Trangårdskolen i Hellerup er dog ikke, som de danske folkeskoler er flest. Karakter-gennemsnittet er højere, mange ansøgere får afslag, og skolen er fyldt med jetset-børn.

Prins Christian: Forfinet folkeskole

Både filminstruktør Bille August og hans kollega Peter Flinth - som i øvrigt er privat ven af Mary og Frederik - har deres børn tilmeldt skolen.

Det samme gælder økonimi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Forfatteren Emilia Von Hauen afleverer også sine børn på skolen i Gentofte.

Indtil skolestart i august går Isabella forsat i Garnisons Sogns Menigheds Børnehave på Sankt Annæ Plads.

Sponsoreret indhold