Nyheder24. januar 2014

Prins William: Snyder sig ind på studie

William har ikke gode nok karakterer til sit universitet
Prins Williams medstuderende raser over den royale særbehandling
Prins Williams medstuderende raser over den royale særbehandling
 foto: All OverPrins William har i denne uge sat sig på skolebænken ved universitetet i Cambridge. Men på trods af sin fornemme skolegang har prinsen slet ikke høje nok karakterer til at komme ind på studiet. Det skriver norsk SE og HØR.

Men når man er kongelig, følger der visse fordele med. En af dem er øjensynligt en studieplads, selvom man ikke kan fremvise den fineste karakterbog.

Og selvom prins William selv skal betale for sin uddannelse på det prestigefyldte universitet, har det alligevel fået både professorer og medstuderende til at fare op i det røde felt, at den kongelige student får særbehandling.

- Det er en fornærmelse mod dem som har A-karakterer og samme - eller bedre - uddannelse end prinsen, og som ikke kom ind på studiet, udtaler en medstudernede til den britiske avis the Mirror.

Se prins William og Kates lille guldklump

Det er en 10 ugers landbrugsuddannelse, som har fået prins William i modvind. Uddanelsen skal forberede ham på fremtiden, hvor han skal overtage sin fars mange ejendomme rundt om i England.

Men selvom formålet er at få faglig viden om gårddrift, håber en af professorerne ved Cambridge, at prinsen også griber muligheden for at komme tæt på universitetets borgerlige studerende.

- Jeg håber virkelig, at han benytter lejligheden til at møde nogen af vores almindelige studerende, som slider for at få enderne til at mødes, og som tænker på fremtid, karriere og gældsbyrde, siger professor Mary Beard til the Mirror.

På trods af kritikken og beskyldningerne om at bruge den royale titel til at snyde sig foran i studiekøen, kommer der ikke mange ord fra prins Williams pressekontor:

- Prinsen glæder sig meget til at tage fat på studierne.

Lillebror prins Harry kan også være med på skandalefronten

Sponsoreret indhold