Nyheder23. december 2009

Prins William: Sat på gaden

Den britiske tronarving tilbragte en nat sammen med de hjemløse i Londons gader
Inden William overnattede på gaden, besøgte han et af Centrepoints mange væresteder i London
Inden William overnattede på gaden, besøgte han et af Centrepoints mange væresteder i London
 Foto: All Over

Den 27-årige engelske prins William har været hjemløs for en nat.

Han sov i en gammel sovepose og brugte et par smadrede papkasser som liggeunderlag. Det var inde i en blindgyde bag et par skraldespande, der var det eneste, der kunne give lidt læ for vinden og den bidende kulde.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/royalt/prince-william-paa-gaden-jpg.jpgTemperaturen faldt til 4 minusgrader i løbet af natten.

- Jeg tror kun, at han sov et par timer. Han og de andre var fuldstændig forfrosne, da morgenen kom, siger en talsmand fra det britiske hof til Times Online.

Prins Williams hjemløse-stunt var et forsøg på at skabe mere opmærksomhed omkring de tusinder, der lever på gaden i London, og en helt anden rolle end den, man er vant til at se ham i.

Seyi Obakin fra velgørenhedsorganisationen Centrepoint var sammen med prinsen hele natten, og han fortæller, at der overhovedet ingen læ var for kulden, og at der heller ingen beskyttelse var mod overfald fra alle dem, der sædvanligvis chikanerer de hjemløse.

- På et tidspunkt var vi ved at blive tromlet over af en fejebil, hvor chaufføren ganske simpelt ikke så os. Det viser noget om, hvor sårbare de hjemløse er, siger Obakin.

- Efter bare én nat, hvor jeg synes, at jeg oplevede hele den fornedrelse, det er ikke have et hjem og en seng, tør jeg slet ikke forestille mig, hvor svært det må være at gennemleve det nat efter nat, siger prins William.

Myndighederne mener, at der er mere end 4500 mennesker, der sover på gaden i London.

Prins Williams mor, prinsesse Diana, støttede og arbejdede også for Centrepoint.

Sponsoreret indhold