Nyheder23. januar 2008

PRINS JOACHIM: SKØD 17 BAMBIER

Sønderjyske jægere er oprørte over, at prinsen og hans venner på en jagt i Bommerlund og Frøslev Plantager nedlagde hele 17 stykker dåvildt. Dåvildt er nemlig totalfredet i resten af Sønderjylland
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/royalt/jokkejagt-jpg.jpg

Mens de lokale jægere må kigge langt efter jagt på dåvildt, muntrede prins Joachim og hans venner sig med noget nær et blodbad i to af Sønderjyllands statsskove.

Her har de kongelige eneret på jagten, og den 5. november sidste år skød og dræbte Joachims jagtselskab i alt 22 stykker vildt, heraf 17 dådyr.

Jagtudbyttet var usædvanligt højt. Selv for en kongejagt, som er kendetegnet ved, at de statsansatte vildtkonsulenter altid sørger for at tilrettelægge tingene, så der er mest muligt vildt i skovene.

Gerningsstedet var Bommerlund og Frøslev Plantager, hvor dåvildt ganske vist ikke er fredet som i resten af landsdelen, men bestanden tillader kun en årlig afskydning på cirka 20 dyr. Joachim og venner opskød med andre ord så godt som hele årskvoten på en enkelt dag.

- Det er ikke i orden, at de skyder så mange dyr på en jagt. Det er ret voldsomt, men der er selvfølgelig nogen, der er mere stat end andre, siger Ole Møller Pedersen, formand for Turnbøl Jagtforening, med henvisning til de kongelige særrettigheder.

Læs meget mere i denne uges SE og HØR

Sponsoreret indhold