Nyheder25. juni 2015

Prins Joachim kører som en brækket arm

Speederen er helt i bund og hysteriet helt i top, når prinsen sidder bag rattet i sin veteranracerbil, som han smadrer gang på gang
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_joachim_dan_mariegaard.jpg
 Dan Mariegaard

Prinsens store passion er både en dyr og farlig hobby. Det kan ikke tælles på en enkelt hånd, hvor mange gange det er gået grueligt galt for den 46-årige fartdjævel i løbet af hans mange år bag rattet af forskellige biler.

Joachim sprang allerede ud som vanvidsbilist i 1988, da han som 19-årig var tæt på at slå både sig selv og Frederik ihjel på de franske landeveje.

Prinserne kørte sammen med to venner rundt i området nær familiens vinslot Cayx, da der kom en modkørende. Jokke mistede herredømmet over bilen, da han forsøgte at undvige den anden bilist. De royale prinser trillede sammen med bilen ned ad en skrænt.

Ud over en totalskadet Peugeot 205 slap Joachim med skrækken – og Frederik med et brækket kraveben.

https://imgix.seoghoer.dk/smadret_bil_aop_2.jpg
 All Over Press

(Foto: All Over Press)

På racerbanerne er statistikken over uheld til gengæld høj.

I 2007 smadrede prinsen en lånt bil under billøbet Copenhagen Historic Grand Prix, da speederen satte sig fast, og han bragede ind i en betonmur.

– Jeg har det udmærket, jeg er bare ked af det – især på hr. Brøchners (ejeren af bilen, red.) vegne, sagde en tydeligt rystet, men alligevel fattet prins til SE og HØR umiddelbart efter.

I 2011 var det både prinsens egen veteranracerbil og endnu en lånt, der fik knubs, da det igen gik alt andet end som planlagt. Det lykkedes nemlig for Joachim at køre galt hele to gange på en enkelt dag, da han deltog i samme løb.

Også i 2013 måtte prinsen se sin racerbil trille bort på et fejeblad. Denne gang kolliderede han med et autoværn. Selv om bilen var stærkt medtaget, var der ikke krummet så meget som et hår på det royale hoved.

https://imgix.seoghoer.dk/smadret_bil2_aop.jpg
 All Over Press
I 2013 fik prinsens racerbil kantet kysen godt og grundigt. (Foto: All Over Press)

Igen i år blev der ballade, da racerprinsen indtog kørebanen. Denne gang var det bagenden på Jokkes Ford Lotus Cortina, der blev smadret. Efter løbet blev prinsen beskyldt for at være skyld i uheldet af føreren af den bil, der bankede op i ham. Denne brokkede sig blandt andet over, at prinsens bil ikke har bremselys. Men Joachim slap for påtale, da løbsledelsen ikke fandt bevis for, hvem der var skyld i sammenstødet.

I prinsens 188 centimeter lange krop strømmer der altså både blåt blod og benzin i årerne. Og når det går rigtig vildt for sig, bliver det blå blod bragt i kog hos den indædte sportsmand.

Når Joachim kører galt, glemmer han alt om royale manérer og skaber sig, præcis som det passer ham. I 2011 bragte BT billeder af en rasende prins, der i hysteri over at være udgået af et motorløb til publikums forbløffelse kastede med sine kørehandsker.

[node:aller-related-content]

Tidligere i år løb temperamentet også af med prinsen, der for rullende kamera råbte og skreg ad sin holdkammerat og gode ven Oscar Siesby, efter at prinsen havde været uheldig på racerbanen og fået smadret bagenden.

Der er rig mulighed for at se smadremanden i aktion med egne øjne. Ford Lotus Cortinaen er atter ved at få rettet bulerne ud, så den er klar til endnu en tur med prinsen bag rattet. Den 1. august bytter den iltre stuntkører igen maling med konkurrenterne, når der bliver kørt Copenhagen Historic Grand Prix.

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_aop.jpg
 All Over Press

Selv om det ofte går galt på kørebanen, kører Jokke ufortrødent videre. Han deltager i omkring fem løb om året. (Foto: All Over Press)

Sponsoreret indhold