Nyheder 28. august 2010

Prins Henrik: Irriterende bøsserygter

Prinsgemalen taler for første gang om de svirrende rygter omkring hans seksualitet
Prins Henrik
Det har vakt en del opsigt, at prins Henrik og dronning Margrethe har besluttet, at de vil holde guldbryllup under helt ”private former” næste år. Nu udtaler en af hovedpersonerne sig så for første gang
(Foto: All Over Press)

Rygter omkring prins Henriks seksuelle observans har verseret i årevis. I den nye bog "Enegænger - portræt af en prins" taler Prinsgemalen for første gang om emnet, som irriterer ham.

- Alle rygter er irriterende, især når de er ubegrundede. Jeg vælger at anskue det som et sociologisk fænomen. Rygter, også falske rygter, er obligatoriske, når man er kendt, fortæller prins Henrik.

Læs også: Prins Henrik: Lægger bøssen på hylden

- Jeg har 2-3 meget ærlige venner, som en gang imellem fortæller mig, hvad de hører. Det kan jo være de mest vanvittige historier, hvor det virkelig kan være umuligt at forsøge at regne ud, hvordan de er opstået. Men jeg er meget bevidst om, at der løber de mest ekstreme rygter om mig, min smag, mine vaner, mine forfængeligheder. Og det er da irriterende, selvfølgelig er det det, konstaterer Prinsgemalen.

Han lader dog skinne igennem, at han ikke er utilpas ved at tale om det ellers kontroversielle emne. I det hele taget er det ikke så slemt at være Henrik.

Læs også: Prins Henrik: Troubadour

- På toppen af den sociale pyramide kan man aldrig undgå at blive udsat for lidt af hvert fra pressens side. Og så vil jeg endda mene, at kongefamilien ikke bliver værst behandlet af pressen. Når jeg ser, hvad nogle politikere må finde sig i, så må jeg konstatere, at vi ikke har det så slemt her i huset, mener prins Henrik.

Bogen om prins Henrik er allerede blevet et stort samtaleemne. Udover bøsserygter fortæller Prinsgemalen om sine erfaringer med prostituerede, ligesom hans søn - kronprins Frederik - anklager medierne for at mobbe sin far.

Sponsoreret indhold