Nyheder7. maj 2008

PRINS HENRIK: GRAVHUND AMOK

Med prins Henrik som passiv tilskuer blev en 20-årig garder skambidt af den kongelige gravhund. Soldatens familie er vrede over måden, kongehuset taklede hele situationen på
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/royalt/garder-skambidt-stort-jpg.jpg

Endnu en gang er en kongelig gravhund involveret i en skandale. Denne gang er det gået ud over den 20-årige gardersoldat Nikolaj Fogh, som under en vagt i Amalienborgs baghave blev udsat for et bidsk angreb, der resulterede i flænsede ben og tre ugers sygeorlov.

Prins Henrik var tilskuer til angrebet, men gjorde intet for at stoppe det. Efterfølgende har kongehuset udvist en iskold ligegyldighed over for soldaten. Ikke så meget som et lille god bedrings-kort kunne det blive til.
I stedet forsøgte de at presse den unge garder til tavshed. En højtstående officer, som Nikolaj Fogh hverken har mødt før eller siden, sagde, "at selvfølgelig er du i din gode ret til at lægge sag an mod kongehuset, men det ser vi helst ikke".

Rasende familie
- Enhver anden hund ville være blevet aflivet, siger en vred mor, Maja Fogh.
Nikolajs søster Camilla Fogh er også rasende og mener, at måden, det hele blev behandlet på, tydeligt viser, at sagen skulle holdes hemmeligt.
- Ikke alene bliver han først tilset af dronningens læge, han får også besked på ikke at gå til sin egen læge hjemme i Gram, men skal i stedet køre helt fra Sønderjylland til København under sin sygeorlov for at blive tilset af Livgardens læge. Det beviser meget godt, at hele sagen bare skulle fejes ind under gulvtæppet.

- Hvad synes du om kongehusets opførsel under hele sagen?
- Kongehuset fremstår overalt som de mest kærlige og omsorgsfulde mennesker, som udfører velgørenhedsarbejde og dit og dat, men dem, der arbejder lige ved siden af dem, er ingenting værd, lyder det fra søsteren.

Tilbage står en familie fra Sønderjylland, der før var kongetro og stolte af, at deres søn gjorde tjeneste i Livgarden. Den holdning er nu radikalt ændret.
- Det hele er under al kritik. Jeg har mistet meget for kongehuset, slutter Maja Fogh.

Læs den detaljerede beskrivelse af episoden med den kongelig Cujo-hund og se alle billederne i denne uges SE og HØR

Sponsoreret indhold