Nyheder14. november 2008

Prins Henrik: Forældrenes grav forfalder

Monpezat-familiens sidste hvilested ligner en urskov og skæmmer kirkegården i Albas
Prins Henriks respekt for sine afdøde forældres gravsted er væk – ukrudtet får lov at gro
Prins Henriks respekt for sine afdøde forældres gravsted er væk – ukrudtet får lov at gro
 Foto: Privat og All Over

På kirkegården i den sydfranske by Albas findes der mellem utallige sirligt holdte mausoleer et forsømt gravsted, hvor hårdtprøvede prydplanter kæmper for at overleve i et morads af meterhøje græsser, krat og stikkende tidsler.

Under ukrudtet hviler prins Henriks afdøde forældre, greve-parret Renée og André de Laborde de Monpezat. At dømme efter det misligholdte gravsted har prins Henrik og resten af familien glemt alt om deres mor og far, og sådan har det forholdt sig i mange år.
Prins Henriks far døde i 1998, og tre år efter fulgte Henriks mor sin mand i graven.

- Ansvaret for at passe gravstedet er mit, har prins Henrik tidligere sagt - og da kirkegården ligger tæt på regentparrets vin-slot i Cayx, vil det da heller ikke betyde noget for prinsgemalen at forlade vinmarkerne for en stund og styre knallerten mod Albas for at luge ukrudtet væk.

Men det er åbenbart mere interessant for prinsen at passe sine druer end at sørge for, at der er pænt omkring det afdøde grevepars sidste hvilested.

Prins Henriks efterladte behøver ikke bekymre sig om ukrudt. Den franske vinbonde bliver stedt til hvile i Roskilde Domkirke - når den tid kommer.

Sponsoreret indhold