Nyheder 9. maj 2017

Prins Henrik: Bliver væk fra stor norsk fejring

Når dronning Margrethes gren af familien holder fest, holder prins Henrik sig simpelthen væk.
(Foto: Dan Mariegaard)

Norske flag overalt i gaderne i Oslo viser i disse dage, at en af årets største fester i de nordiske kongehuse er godt i gang.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det norske regentpar, kong Harald og dronning Sonja, har slået deres 80-års fødselsdage sammen, og hele den store nordiske familie samles.

Fra Danmark kommer selvfølgelig både dronning Margrethe, kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie.

Kun prins Henrik holder sig fra at fejre det norske regentpar i disse dage.

Dermed fastholder prinsen den kurs, han har sat, når det gælder familiefester i de nordiske kongehuse, hvor han har holdt sig fra både prinsesse Benediktes 70-års-dag, den svenske kong Carl Gustafs 70-års-dag og ikke mindst sin egen hustrus 75-års fødselsdag.

Fraværet vækker heller ikke umiddelbart undren i Norge, hvor man har noteret sig prinsens manglende lyst til at deltage i den norske kæmpefest.

– Han var heller ikke med til fejringen af Harald og Sonjas 25-års jubilæum som kongepar i fjor, siger journalist Mona Kristin Langset fra den norske avis VG.

Hun dækker det norske kongehus og selvfølgelig også den dobbelte fødselsdag, som hun betegner som en meget stor begivenhed, der fylder meget i det norske mediebillede i disse dage.

Læs meget mere det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold