Nyheder25. august 2009

Prins Henrik: 200.000 mere i lommepenge

Prinsgemalen får råd til lidt ekstra snolder når hans apanage i 2010 stiger til svimlende 7,1 millioner om året
Prinsgemalen har god grund til at grine højt - han har lige sikret sig 200.000 kroner mere i lommepenge om året
Prinsgemalen har god grund til at grine højt - han har lige sikret sig 200.000 kroner mere i lommepenge om året
 Foto: All Over

Selv om finanskrisen hærger i Danmark, får det igen indflydelse på det danske kongehus, som stadig bliver forgyldt på finansloven med et tocifret millionbeløb. I stedet for besparelser, har samtlige royale hoveder nemlig modtaget en klækkelig lønforhøjelse, beretter Ekstra Bladet.

Prinsgemalen har trukket et af de længere strå i lønforhøjelsespuljen, som er steget fra 69, 3 millioner kroner til 71, 2 millioner kroner. Prins Henrik får nemlig 200.000 kroner mere at spendere i 2010.

Prinsgemalens bad af kagen er skattefri og udelukkende til eget forbrug. Udgifter til personale og andre generelle udgifter for regentparret, bliver betalt af Margrethes budget.

Dermed skal der fyres knap 600.000 kroner af om måneden på lir, rødvin og badeferier før prinsgemalens 7,1 millioner kroners lommepenge er brugt.

Til sammenligning kan det nævnes at Henriks svigerdatter - den kommende dronning - Mary, må nøjes med 1,8 millioner at snolde designer-tøj for.

På trods af prinsgemalens fascination af ægte silkestrømper, skal der alligevel langes mange par sokker over disken før det løber op i flere millioner.

Sponsoreret indhold