Nyheder2. juni 2009

Prins Charles: Så skidt da... jeg kommer alligevel

Efter at USA’s præsident Barack Obama har meddelt, at han deltager I festlighederne for D-dags 65 års dag, vil det engelske kongehus også være med
Nu må prins Charles gerne komme med til festligholdeslsen af D-dag
Nu må prins Charles gerne komme med til festligholdeslsen af D-dag
 Foto: All Over

De var ellers indstillet på ikke at dukke op - de blåblodede arrogante, engelske kongelige. Men så meddelte Obama, at han ville komme. Og udtrykte at han ikke rigtig forstod englænderne. Så nu kommer prins Charles også til den store dag, skriver eb.dk.

I et sandt stjerneopbud af store statsmænd og dem, der bare gerne vil ligne, vil USA's præsident Barack Obama på lørdag være den mest ombejlede, når 65 årsdagen for de allieredes invasion i Normandiet højtideligholdes i Frankrig.
Men den amerikanske præsident vil have en særlig støtte i VIP-logen i form af den britiske tronfølger, Prins Charles, som han personligt har sørget for at få inviteret.

Det meddelte det britiske kongehus tirsdag. Det har ellers i en uges tid stået klart, at ingen repræsentanter for det britiske kongehus skulle deltage - for det meddelte hoffet nemlig selv i en ekstraordinær pressemeddelelse før pinse, skriver eb.dk.

Afgørelsen om, at Storbritanniens dronning Elizabeth II - eller andre fra familien - skulle blive hjemme, ligger i Downing Street 10 hos premierminister Gordon Brown.

Han lod forleden meddele, at han havde opfyldt de formelle forpligtelser ved at acceptere invitationen fra den franske præsident Nicolas Sarkozy; imens rejste den britiske offentlighed sig i protest, og også uden for Storbritanniens grænser rejste forundringen sig.

Helt henne i Washington var Barack Obama særdeles forundret over Gordon Browns fremgangsmåde, og kilder i Det Hvide Hus lod mandag forstå, at man var i gang med at tale med den franske regering for at få udvidet gæstelisten til også at omfatte repræsentanter for Buckingham Palace.

Sponsoreret indhold