Prins Charles: Camilla SKAL være dronning

Prins Charles vil gerne have, at hans kone skal være dronning

Prins Charles vil gerne have, at hans kone skal være dronning

Foto: All Over

Den engelske tronfølger har alle dage været en viljefast og selvstændig herre, der plejer at få, hvad han vil have. Uanset hvad mor og hans folk siger. Han fik Diana og senere sin skilsmisse. Han fik sin ungdoms-elskerinde, Camilla Parker Bowles, og senere også sit bryllup med hende.

Specielt det sidste har englænderne svært ved acceptere, fordi de mener, at Camilla var den direkte årsag til skilsmissen fra deres hjertenskær, Diana.
Nu strammer Charles den igen. Camilla skal være dronning, når han overtager tronen (hvis han nogensinde gør det - han fylder 60 i november og hans mor, dronning Elizabeth, 82, synes at bestræbe sig på at runde de 100, som sin mor, inden hun abdicerer - eller dør).

Prinsens plan er stadig dybt hemmelig, men ifølge den engelske avis News Of The World, så har Charles som sædvanlig gjort sit lobbyarbejde godt og sikret sig både religøse overhoveders, politikeres og konstitutionelle rådgiveres opbakning til, at det kan lade sig gøre at sætte dronningekronen på Camillas hovede, når han selv bliver konge.
Ændre grundloven

Det, der taler tydeligst for, at Charles får sin vilje, er, at det kræver en ændring af den engelske grundlov, hvis Camilla ikke skal have den eftertragtede titel. Og den lov er ligeså omstændelig at ændre, som den danske grundlov.

Charles proklamerede ellers i forbindelse med forlovelsen med Camilla Parker Bowles, at deres ægteskab er bygget på ren kærlighed, og at der bestemt ikke lå nogen forhåbninger om royale titler eller avancement i det royale hierarki bag ægteskabet. Men det har ændret sig siden brylluppet for tre år siden.

- Fra hoffets side har det tidligere været indikeret, at Camilla skulle bære titlen Princess Consort (prinsesse og ægtefælle), når Charles overtog tronen. Lige nu er hun hertuginde af Cornwall, men det er milelangt fra parrets ønsker. Især prins Charles vil ikke have, at fruens status på nogen måde skal undermineres, når han bliver konge, siger en ansat ved hoffet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close