Nyheder14. februar 2008

PRAVDA-FREDERIK

Atter en uge med uforlignelig underholdning fra kronprinsen. Denne gang med en sketch, hvor Frederik giver den for fuld skrue i en forrygende parodi
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/qvortrup-mener/leder08-jpg.jpg

Atter en uge med uforlignelig underholdning fra kronprinsen. Denne gang med en sketch, hvor Frederik giver den for fuld skrue i en forrygende parodi på noget, der ligner en blanding af nordkoreansk statsfjernsyn og Pravda på TV.

Kronprinsens helt suveræne udfoldelser ud i komikken kan ses i et filmklip på en ny OL-hjemmeside, hvor han lader sig interviewe af en krybende og sjældent underdanig journalist. Emnet: Kronprinsens kandidatur til den Internationale Olympiske Komité.

På et tidspunkt spørger denne slagterhund af en journalist, hvad kronprinsen siger til, at den olympiske bevægelse har været kritiseret. Hvortil Frederik svarer, at der ikke længere er noget problem. Og tilføjer så, at han vil holde sig ude af politiske anliggender.

Punktum. Ikke mere om den sag - ikke bare antydningen af et kritisk, opfølgende spørgsmål.

Metoden er velkendt. Præcis sådan har Saddam Hussein, Leonid Bresjnev, Erich Honecker og Fidel Castro gennem årene foretrukket at blive udspurgt på deres statskontrollerede TV-kanaler. Og nu mente kronprinsen rådgivere åbenbart, at turen var kommet til Frederik - den spasmager.

Endnu mere muntert bliver det hele af, at kronprinsen dagen før sit veludførte Pravda-stunt i en pressemeddelelse lod
forstå, at han ikke agtede at sige noget om sit kandidatur før tidligst i 2009 - hvorefter han så 24 timer senere pludselig toner frem i den bizarre efterligning af gammeldags propaganda-TV.

Og helt i top bliver underholdningen, når det så tilmed viser sig, at end ikke i en kontrolleret sammenhæng med indstuderede spørgsmål og svar formår kronprinsen på nogen måde at fremstå sikker i sin sag.

Det er skrevet før på denne plads: Det er en fejl af dimensioner, at Frederik har fået lov at kandidere til Den Olympiske Komité. Nu breder kritikken sig, og alle landets store aviser har i den forgangne uge opfordret ham til at opgive OL-projektet.

Kunne en behjertet sjæl blandt den forvirrede kronprins' rådgivere ikke snart tage mod til sig og fortælle manden, at han må trække sig? Eller endnu bedre: Kunne mor ikke gøre det?

Sponsoreret indhold