Nyheder28. august 2008

Poul Nyrup: Svært at erkende datters sygdom

Det tog lang tid for politikeren at se, at Signe var psykisk syg
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/poul-nyrup-2-jpg.jpg

Poul Nyrup var helt fattet, men med den tydelige kærlighed til sin afdøde datter lysende ud af øjnene, da han besøgte "Aftenshowet" på DR1, for at fortælle om livet som pårørende til en psykisk syg.

- Signes mor ser det først, og siger det til mig. Men jeg skyder det fra mig, min datter er ikke syg. Hun er den dygtigste og klogeste og kønneste i verden, husker han.

Det var da datteren Signe, var omkring 17 år, at han ikke længere kunne benægte, at noget var helt galt.

- Jeg blev frygtelig ked af det og stillede mig selv tusinde spørgsmål. Hvad har du gjort forkert som far? Hvorfor gjorde du ikke sådan og sådan? Hvorfor var du der ikke noget mere? Og som det næste hvad kan du gøre for at hjælpe hende?.

Årsagen til det personlige interview er, at han medvirker i Psykiatrifondens bog "Pårørende", der er en hjælp til folk omkring en psykisk syg.

I 1993, hvor Poul stadig var statsminister, fortalte datteren ham, at hun havde prøvet at komme i kontakt med ham, men det ikke lykkedes hende. Der foretog han en klar prioritering mellem rigets anliggender og sin datter.

- Når Signe ringer, skal telefonen stilles direkte ind, ligegyldigt hvilket møde jeg sidder i, er den kontante melding til medarbejderne.

Desværre er det ikke nok. I august måned samme år tager hun sit eget liv, hun blev 24 år gammel.

- Det kommer man ikke over. Mange siger, at tiden læger alle sår, jeg kan ikke afvise, at tiden læger nogle sår, men at miste en man har elsket så meget, det læges aldrig.

Sponsoreret indhold