Nyheder24. april 2015

Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldt

Læs portræt af den afdøde liebhaver-mægler her
Af af

Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldtTorsdag døde den folkekære kendismægler Jan Fog, efter at han i over et år havde kæmpet mod en kronisk kræftsygdom. Han havde netop gennemgået en stamcelletransfusion, og den 66-årige mægler håbede inderligt, at transfusionen ville kurere ham for kræften.

Men Jan Fog udviklede komplikationer, og omkring kl. 17.30 torsdag sov han stille ind på Rigshospitalet.

Den folkekære mægler havde helt frem til sin død fingeren på boligpulsen og solgte til det allersidste nogle af Danmarks dyreste boliger i det fashionable Whiskybælte nord for København.

Han tog stadig telefonen, hvis man ringede - altid klar til at give en kløgtig kommentar om kræsne købere eller fortælle åbent og ærligt om sin kræftsygdom.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/104ef03e0ad94629a3f61f2bea2822d9.jpgJan Fog elskede sin bassethund (Foto: Martin Høien)


Han inviterede også gerne pressen inden for i sin 450 m2 store strandvejsvilla fra 1920. Smukt placeret i Taarbæk og med 12 værelser. Han ville gerne vise omverdenen, hvordan han boede og levede. Hvad han elskede at lave. At han elskede sin bassethund Hannibal. At han blandt andet brugte fritiden på at sejle rundt i sin dyre båd - når vejret selvfølgelig tillod det.

Sagt med andre ord var Jan Fog en åbenhjertet og positiv person, der ønskede at fokusere på livets glæder og positive sider. Han bevarede det gode humør og optimismen - selv når boligmarkedet var i krise, eller når han kæmpede mod den frygtede sygdom.

Gav venner gratis tur til Caribien
Familien og vennerne betød uendeligt meget for Jan Fog, og han elskede at gøre noget godt for dem. Som når han hjalp dem med at få fingre i drømmehuset, eller da han til sin 60 års fødselsdag inviterede 29 af sine nærmeste venner på et otte dages fødselsdagscruise i Caribien - alt betalt naturligvis.

Sådan en tur var ikke billig - men Jan Fog havde pengene til det. Takket været hårdt arbejde i ejendomsbranchen havde Jan Fog gennem årene oparbejdet en solid formue, der gjorde det muligt for ham at leve et liv, de fleste kun kan drømme om.

Han boede i en 450 m2 stor strandvejsvilla med 12 værelser, han havde en Ferrari holdende i indkørslen, havde ejet både Cadillac og Mercedes Sport og ekstravagante både, der ofte havde dannet rammen om eventyrlige rejser til blandt andet Sydfrankrig.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/0cf579ad79014eeeb1fcddc954c4d64e.jpgJan Fog om bord sin elskede båd (Foto: Thomas Laursen)


Tabte tre millioner kroner
Millionerne begyndte at rulle ind, efter at en ung Jan Fog i januar 1978 oprettede sit eget ejendomsmæglerfirma.

Hans drøm og mål var at sælge liebhaverboliger til de kræsne købere under sloganet "Et salg via Jan Fog er yderst personligt, kompetent og effektivt".

Og bolighandlerne strømmede da også ind, og det lykkedes Jan Fog at sælge nogle af Danmarks allerdyreste boliger - langt de fleste i det såkaldte Whiskybælte nord for København. Men også boliger i blandt andet Frankrig, Italien, Mallorca og England blev fremvist og solgt af den kompetente kendismægler - boliger, han blandt andet fremviste i det populære TV 2-program 'Liebhaverne'.

Men successen kom dog ikke uden tårer og bump på vejen. Jan Fog har i et interview med BT fortalt, at han i begyndelsen af sin karriere var så fattig, at han måtte sælge tomme flasker for at få penge til hundemaden.

Årsagen var, at Jan Fog havde tabt i alt tre millioner kroner på byggerier. Både han og hunden levede af leverpostejsmadder.

Det "lille" bump blev dog forceret - og resten af sin karriere kørte det for kendismægleren, der kunne lægge navn til nogle af de største hushandler herhjemme. Hans største geni-streg havde han med egne ord "lavet mange af", men i et interview med BT huskede han specielt ét: Da han engang solgte et hus ned til Øresund for et to-cifret millionbeløb.

Ham, der købte huset, havde en søster, der ønskede et hus magen til. Og få øjeblikke efter havde den engagerede og energiske ejendomsmægler solgt hele to million-villaer.

Hans største personlige bedrift fandt dog sted en vinterkold tirsdag i december 2013. Her sagde han ja til sin elskede Charlotte Juul ved en stille ceremoni efter fyraften hjemme i Jan Fogs villa i Taarbæk. Seks gæster var inviteret, og Jan Fogs hushjælp kokkerede menuen.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/999cc148cdd34340b825039d639e1496.jpgJan Fogs kone, Charlotte Juul, ønskede ikke et liv i rampelyset. Her er et billede fra deres bryllupsdag (Foto: Privat)

Jan Fog og Charlotte Juul havde før været kærester og havde kendt hinanden siden gymnasietiden.

- Vi elsker hinanden. Charlotte er mit livs kærlighed, sagde Jan Fog til SE og HØR i forbindelse med brylluppet.

Parret fik blot omkring halvandet år sammen som mand og kone. Jan Fog sov stille ind torsdag den 23. april. Blot 66 år gammel.

Sponsoreret indhold