Nyheder17. juli 2022

Pommes frites-krise: Kunder må undvære dem frem til efteråret

Når russerne skal have en burgermenu, bliver det uden pomfitter på siden
Pommes Frites
Manglen på pommes frites skyldes ifølge kæden, at der har været dårlig høst og vanskeligheder med import.
 Foto: Ritzau Scanpix

Det vakte enorm begejstring, da de russiske McDonalds-restauranter blev opkøbt af en anden burgerkæde, efter at den amerikanske gigant trak sig ud af landet som følge af krigen i Ukraine.

Men nu er stemningen formentlig vendt igen.

Den russiske afløser er nemlig løbet ind i problemer, og det har resulteret i, at russerne må se langt efter de gyldenbrune pommes frites, når de bestiller en burger. Det skriver The Guardian.

Faktisk må de fastfood-glade russere vente med at bestille pommes frites helt indtil efteråret, hvor den russiske erstatning "Vkusno & tochka" forventer, at de igen har kartoflerne tilbage på menuen.

Årsagen skal findes i, at den russiske burgerkæde, som på dansk hedder "Lækkert og det er det", som følge af krigen har problemer med deres leverandør af kartofler.

Det skyldes blandt andet en dårlig høst i Rusland samt vanskeligheder med at importere "de rigtige" kartofler på grund af forstyrelser i forsyningskæden.

Trods den triste udmelding fra burgerkæden sagde Ruslands landbrugsminister dog i sidste uge, at landet forventer en større kartoffelhøst i år end sidste år. Han forsikrede desuden om, at markedet igen vil blive "fuldt forsynet med kartofler inklusiv forarbejdede kartofler".

– Den nye afgrøde er nu på vej, hvilket udelukker muligheden for mangel, sagde han ifølge mediet.

Udover at "Vkusno & tochka" er på udkig efter nye leverandører af kartofler, leder de også efter en ny leverandør af læskedrikke, efter Coca-Cola trak sig fra det russiske marked.

Sponsoreret indhold