Nyheder 12. oktober 2021

Politisk flertal dropper coronarejsevejledninger

Det skal være slut med de særlige rejsevejledninger
Foto: Kaspar Wenstrup

Rejsevejledningerne normaliseres, så coronasituationen i udlandet som udgangspunkt ikke længere afspejles i Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Det er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om tirsdag aften. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Under corona har Udenrigsministeriet brugt farverne grøn, gul, orange og rød i sine rejsevejledninger. Men brugen af de farver droppes altså nu.

Med aftalen vender Udenrigsministeriet tilbage til de normale rejsevejledninger, hvor risikosituationen i et land vurderes ud fra, om der eksempelvis er krig, oprør, terrorrisiko eller udbrud af farlige sygdomme.

Baggrunden for at droppe de særlige rejsevejledninger er, at størstedelen af den danske befolkning er færdigvaccineret imod corona.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derudover er vaccineudrulningen i Europa fremskreden.

- I dag når vi en milepæl i vores håndtering af covid, når vi nu normaliserer rejsevejledningerne, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

- Vi går tilbage til den velkendte rejsevejledning, som danskerne kender fra før pandemien brød ud.

- Det er muligt, fordi langt de fleste danskere nu er vaccineret, siger han i pressemeddelelsen.

Med aftalen vil der også blive færre indrejserestriktioner.

De tilbageværende indrejserestriktioner fokuseres på rejsende, der hverken er vaccinerede eller tidligere smittede.

Samtidig opretholdes et beredskab, så de tidligere restriktioner hurtigt kan genindføres, hvis der opstår nye, bekymrende virusvarianter i udlandet.

Rejsevejledningerne normaliseres fra fredag 15. oktober. Det vil sige før efterårsferien. De nye indrejseregler træder i kraft fra mandag 25. oktober.

Sponsoreret indhold