Nyheder2. februar 2023

Politiker vil gøre TikTok forbudt i USA

Det kinesiske sociale skal forbydes, hvis det står til republikanske Mike Gallagher
– Vi er nødt til at spørge os selv, om vi ønsker at Det Kinesiske Kommunistparti (Kinas regeringsparti, red.) skal kontrollere det, som er på nippet til at blive det mest magtfulde medieselskab her i USA, siger Mike Gallagher blandt andet. nbsp;
– Vi er nødt til at spørge os selv, om vi ønsker at Det Kinesiske Kommunistparti (Kinas regeringsparti, red.) skal kontrollere det, som er på nippet til at blive det mest magtfulde medieselskab her i USA, siger Mike Gallagher blandt andet.
 Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Mike Gallagher, medlem af Repræsentanternes Hus i USA for Det Republikanske Parti, har i længere tid ønsket at forbyde det sociale medie TikTok i USA.

Og det har heller ikke ændret sig efter et møde med repræsentanter fra det sociale medie, oplyser republikanerens talsmand, Jordan Dunn, ifølge nyhedsbureauet Reuters onsdag.

Gallagher sidder i spidsen for Husets særlige udvalg for kinesiske anliggender. TikTok er kinesisk ejet og er i flere omgang blevet beskyldt for at overlevere data om amerikanske brugere til den kinesiske regering.

Republikaneren mødtes onsdag med TikToks fungerende sikkerhedschef for amerikanske brugerdata.

Dunn fortæller, at Mike Gallagher "satte pris på deres møde, men fandt deres argumenter uoverbevisende".

Den amerikanske præsident, Joe Biden, underskrev for nylig en lov, der forbød embedsmænd at installere appen på deres mobiltelefoner.

Det blev også ulovligt at bruge appen i Repræsentanternes Hus og Senatet, som er de to kamre, der udgør USA's lovgivende forsamling, Kongressen.

Men TikTok skal forbydes i hele USA, sagde Mike Gallagher i den forbindelse og kaldte appen "digital fentanyl", et farligt og vanedannende narkotika.

– Den er ekstremt vanedannende og ødelæggende, og vi ser nu foruroligende statistikker over dens ætsende effekt med konstant brug af sociale medier særligt for unge mænd og kvinder her i USA, sagde han til den amerikanske fjernsynskanal NBC.

– Vi er nødt til at spørge os selv, om vi ønsker at Det Kinesiske Kommunistparti (Kinas regeringsparti, red.) skal kontrollere det, som er på nippet til at blive det mest magtfulde medieselskab her i USA, sagde han.

ByteDance, det kinesiske selskab, som ejer TikTok, har i flere omgange afvist, at den kinesiske regering har nogen som helst indflydelse på ByteDances foretagende.

Sponsoreret indhold