Nyheder3. juli 2015

Politiet: Derfor fester vi med Roskilde-gæsterne

De seneste dage har gæsterne på årets Roskilde Festival festet for fuld udblæsning, og ordensmagten har heller ikke tøvet med at deltage. Det har vakt vrede hos nogle, og nu svarer politiet igen på kritikken

Politiet på Roskilde Festival

Politiet på årets Roskilde Festival laver andet end at anholde berusede festivalgæster. Faktisk er ordensmagten mere kendt for at være en stor del af festen på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Politiet er således med, når der skal tages selfies, spilles ølstafet eller danses, som du kan se i billederne øverst i denne artikel.

Og de festlige billeder har fået flere til at blive vrede. For opførslen får politiet til at miste deres troværdighed – Roskilde-gæsterne vil ikke kunne tage dem seriøse, når de ”render og pjatter” rundt, som nogle af SE og HØRs læsere i går skrev i kommentarer på Facebook.

https://imgix.seoghoer.dk/majakirstine_rf15_0.jpg
 majakirstine/instagram

Sådan ser det blandt andet ud, når politiet på Roskilde Festivalen forsøger at skabe en god stemning. Foto: majakirstine/instagram

Men der er en god forklaring på, hvorfor politiet gerne vil være med, når der festes... og ikke kun, når der skal udskrives bøder og anholdes folk.

Det fortæller den kommunikationsansvarlige for Midt- og Vestsjællands Politi til BT:

- Vi har en klar idé om, at Roskilde Festival skal være festligt og fornøjeligt, at det vil vi gerne bidrage med i det omgang det kan lade sig gøre. Det betyder meget, at vi har et godt forhold til gæsterne, forklarer kommunikationsansvarlig Carsten Andersen til BT og tilføjer, at den gode stemning fra gæsterne er med til, at politiet nyder at arbejde på festivalen:

- Det er en populær tjans - der er god stemning, og vi møder stort set kun glade mennesker. Det er bestemt ikke upopulært at komme med på Roskilde, siger Carsten Andersen til BT.

Indtil videre har årets festival forløbet stille og roligt med kun mindre sager for politiet. Og sådan håber ordensmagten også, at det fortsætter, indtil festivalen slutter på lørdag.

Sponsoreret indhold