Nyheder12. december 2017

Politi mangler afgørende tip i Emilie Meng-sagen

Trods mange henvendelser i Emilie Meng-sagen er den 18-årige Korsør-piges morder stadig på fri fod
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie-meng-12122017.jpg
 Foto: Privatfoto

Det er snart et år siden, at liget af den 18-årige Korsør-pige, Emilie Meng blev fundet i en moselignende sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

Det var en hundelufter, der juleaftensdag 2016 gjorde det uhyggelige fund i mosen, der ligger næsten 65 kilometer fra Emilie Mengs hjem i Korsør.

Inden da havde den kønne, unge pige været meldt savnet siden søndag den 10. juli 2016, hvor hun sidst blev set.

Klokken 04.00 om morgenen den 10. juli 2016 ankom hun sammen med tre venner til Korsør Station efter en glad aften i Slagelse.

Vennerne tog en taxa videre, men Emilie ville selv gå det sidste stykke hjem.

Men Emilie kom aldrig hjem igen.

Hun sendte en sms til en veninde umiddelbart efter at have taget afsked med vennerne på Korsør Station, og det er det sidste livstegn fra Emilie.

Hendes familie meldte hende savnet samme dag, og i dagene efter startede politiet en efterforskning op som først gjaldt en savnet person og som med fundet af hendes lig blev til en regulær drabssag.

Hvad Emilie blev udsat for i sine sidste timer er ukendt for offentligheden. Politiet har alene udtalt, at 'Emilie har været udsat for en grum og afstumpet forbrydelse'.

I løbet af drabsefterforskningen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i flere omgange anmodet offentligheden om hjælp i jagten på Emilies morder.

11 måneder efter Emilies forsvinden udsendte politiet en appel til offentligheden om identifikation af en bil, der kørte fra parkeringspladsen på Korsør Station og rundt om stationen på det tidspunkt, hvor Emilie sidst blev set.

Overvågningsvideoen var af så ringe en kvalitet, at den måtte behandles af eksperter i udlandet, for at få brugbare billeder til politiets videre efterforskning.

Du kan se videoen herunder, hvor den efterlyste bil passerer forbi i baggrunden uden for stationsbygningen.

https://imgix.seoghoer.dk/hvid-hyundai-fra-siden-ny.jpg

Det var angiveligt en hvid Hyundai I30 eller en lignende bil, der passerede forbi Korsør Station fra parkeringspladsen, netop på det tidspunkt hvor Emilie sidst blev set tidligt om morgenen den 10. juli 2016. (Foto: Politifoto)

Men på trods af politiets opfordring om hjælp er hverken bil eller fører nogensinde fundet trods mere end 100 henvendelser fra offentligheden om den lyse Hyundai I30 eller en lignende bil.

I oktober i år var der igen nyt i den forfærdelige drabssag, der har optaget hele Danmarks befolkning.

Et kvindeligt vidne havde henvendt sig til politiet og fortalt, at vedkommende søndag morgen den 10. juli 2016 – dagen, hvor Emilie Meng timer tidligere forsvandt i Korsør – passerede på Vestre Ringvej i Borup ved nedkørslen til Regnemarks Bakke og så ”en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben. Ved siden af bilen stod en mand, og det så ud, som om han løftede på en tung genstand”.

Den pågældende mand kan være Emilies drabsmand eller under alle omstændigheder interessant for efterforskningen.

Derfor opfordrede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi alle, der har været i nærheden af nedkørslen ved Vestre Ringvej til Regnemarks Bakke i Borup mellem klokken 7.00 og 9.00 søndag den 10. juli 2016, om at henvende sig til politiet på 114. Uanset om man mener at have set noget vigtigt eller ej, vil politiet gerne tale med de personer, der har været i området i dette tidsrum, lød opfordringen fra politiet.

https://imgix.seoghoer.dk/regnemarks-bakke-12122017.jpg

Emilie Mengs lig blev fundet i en moselignende sø ved Regnemarks Bakke ved Borup 65 kilometer fra den unge piges hjem. (Foto: Politifoto)

Den nye oplysning har ført til godt 50 nye henvendelser fra offentligheden, men her mindre end to uger før årsdagen for fundet af Emilie Mengs lig, mangler politiet stadig det afgørende tip, der kan give et egentligt gennembrud i sagen.

Det siger vicepolitiinspektør, Søren Ravn Nielsen, fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til SE og HØR.

- Vi fik jo et stort antal henvendelser i tiden lige efter, men der er ikke noget i gennemgangen af de henvendelser, der har ført os afgørende videre i sagen. Der er ikke sket nogen identifikation af den bil og den person, der var på stedet den angivne dag, siger Søren Ravn Nielsen til SE og HØR.

Der er dog stadig ting for politiet at arbejde med i sagen om drabet på den unge kvinde.

- Vi har stadig en del ting vi arbejder med for at opklare denne meget alvorlige sag. Hvis der er noget, der fortjener at blive opklaret, så er det virkelig en sag af denne karakter, så vi bruger stadig betydelige ressourcer på den, siger Søren Ravn Nielsen.

Politiet får fortsat henvendelser i sagen.

- Der er en række andre ting, vi kan arbejde med, som vi ikke kan konkretisere nærmere. Der er både oplysninger om personer og køretøjer, som skal efterforskes, siger Søren Ravn Nielsen til SE og HØR.

Han gentager sin tidligere anmodning til offentligheden om at henvende sig, hvis man ligger inde med oplysninger, der kan være interessante for politiet i opklaringsarbejdet.

- Vi lægger meget vægt på at denne sag bliver opklaret. Og vi har en fornemmelse af, at nogen et eller andet sted kan ligge inde med oplysninger eller mistanker, som man ikke har drøftet med nogen, siger Søren Ravn Nielsen til SE og HØR.

Har du oplysninger i sagen om drabet på 18-årige Emilie Meng, der kun lige var ved at komme i gang med livet, så ring til politiet på 114.

Sponsoreret indhold