Nyheder25. februar 2021

Pizza er faktisk sundere end de fleste morgenmadsprodukter

Der er ingen grund til at få altoverskyggende dårlig samvittighed, hvis der lige ryger et koldt slice ned efter en vild aften
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pizza_1.jpg
 Foto: MEGA

Det er vel de færreste, der kan se sig helt fri fra at have drømt om et stort slice lige fra morgenstunden.

For så derefter pligtskyldigt har måtte hælde yoghurten op i stedet, fordi det er ”det fornuftige valg”.

Er du en af dem, så er det muligvis godt nyt.

En ernæringsekspert fortæller nemlig til Daily Meal, at det kan være lige så godt – eller lige så dårligt alt efter, hvordan man ser på det – at gå i krig med en god pizza end med mange af de almindelige morgenmadsprodukter.

Samme antal kalorier

Faktisk sker det ifølge Chelsey Amber, at pizzaen går hen og bliver ”et sundere valg” end mange af de produkter, som vi uden bekymringer tygger os igennem hver eneste morgen.

https://imgix.seoghoer.dk/mega131556_001.jpg
 Foto: MEGA

Ed Sheeran nyder et slice (Foto: Mega)

- Du vil nok blive overrasket over, at et almindeligt pizzaslice og en skål morgenmad med mælk henover indeholder stort set det samme antal kalorier, fortæller hun, før hun fortsætter:

- Alligevel er der faktisk mere protein i pizzaen, så den vil i flere tilfælde kunne holde dig mæt i længere tid.

Spis varieret

Dertil kommer, at der er meget mere fedt, og væsentligt mindre sukker i et stykke pizza, så du vil ikke opleve den samme sukkerrus – og efterfølgende crash.

Selvom det selvfølgelig lyder som overraskende og godt nyt, betyder det dog ikke, at det anbefales at kaste ostede pepperoni-pizzaer ned hver morgen, eller starte dagen med en stor bestilling på Just-Eat.

Chelsey Amer minder os nemlig samtidig om, at det altid anbefales at spise varieret og sundt, men at det måske er en god anledning til lige at stoppe op og tjekke sukkerindholdet på sine yndlingsmorgenmad.

Indholdet snyder

Sophie Elwood, der ligesom Amer er ernæringsekspert, opfordrer også folk til at tjekke emballagen på dine cornflakes eller müsli.

- Tit står det skrevet på forsiden af pakken, hvor mange gode næringsstoffer der er i hver portion. Men husk på, at disse serveringsforslag ofte er meget små, og at vi derfor nemt kan få meget mere sukker og flere kalorier, end vi havde planlagt.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega692646_028.jpg
 Foto: MEGA

Se, der er en, der forstår sig på et godt og nærende måltid. Maddronningen Chrissy Teigen deler pizzaer ud til fotograferne på sin vej i West Hollywood (Foto: Mega)

Er man så en af dem, der efter at have læst denne artikel på ingen måde kan få idéen om pizza klokken 7.30 om morgenen ud af hovedet, så findes der én slags, som lige kan gå an – selv i kostvejlederens verden.

- Hvorfor ikke smække en sammen, hvor du bruger fuldkornsmel, fedtfattig ost i moderate mængder og friske tomater? Så får du fibre, protein og grønt.

Sponsoreret indhold