Nyheder6. juli 2016

Pistorius igen i fængsel for drab på kæresten

En appelret har idømt Oscar Pistorius seks års fængsel for at have myrdet sin kæreste, Riva Steenkamp
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pistorius.jpg
 Foto:All Over Press)
Den faldne paraolympiske sydafrikanske folkehelt, Oscar Pistorius, er onsdag blevet idømt seks års fængsel for at myrde sin kæreste, Riva Steenkamp, for tre år siden.
I oktober sidste år blev han sat på fri fod efter at have afsonet et år af en dom på fem års fængsel for uagtsomt manddrab.
Men en appeldomstol har senere vurderet, at der var tale om manddrab, hvor minimumsstraffen er 15 års fængsel. Men sagens dommer, Thokozile Masipa, sagde onsdag morgen, at forskellige formildende omstændigheder gjorde, at hun takserede forbrydelsen til seks års fængsel. Pistorius, der har været på fri fod siden oktober, var blevet bedt om at være til stede i retten, og det var planen, at han skulle køres direkte til afsoning efter dagens afsluttende retsmøde.
Det sidste punktum er dog nødvendigvis ikke sat i sagen. Både Pistorius og anklagemyndigheden har nemlig mulighed for at anke strafudmålingen. 29-årige Pistorius skød og dræbte Steenkamp i de tidlige morgentimer på Valentine's Day 2013. Han har under hele forløbet hævdet, at han tog hende for en indbrudstyv og affyrede fire skud gennem døren fra parrets soveværelse til et badeværelse, hvor han hørte en rumsteren, der fik ham til at gribe sit våben og affyre det. Han så bleg ud, da han ankom til retten og brugte mange minutter på at omfavne og kramme familiemedlemmer, venner og medlemmer af sit juridiske team, der var mødt frem i stort tal til strafudmålingen. Oscar Pistorius forsøgte på vej gennem retslokalet at søge øjenkontakt og hilse på Riva Steenkamps forældre, Barry og June, der var placeret i den modsatte side af retslokalet.
Da Pistorius tidligere på året blev kendt skyldig i manddrab råbte Steenkamps far i retten, at Pistorius 'skulle bøde for at have slået Riva ihjel'. Pistorius, der er født uden lægben og som fik amputeret underbenene, da han kun var 11 måneder gammel, blev som atlet kendt som 'Blade Runner', på grund af sine karakteristiske kunstige ben. Han blev den første handicappede atlet, der konkurrerede med ikke-handicappede atleter ved OL i London i 2012. Se galleri med Oscar Pistorius og Riva Steenkamp herunder:

Nu har Oscar Pistorius fået sin dom

Sponsoreret indhold