Nyheder12. april 2024 (opd. 12. april 2024)

To piger og to drenge anholdt: Ville angribe kirker og synagoger

Hensigten med angrebene var at dræbe, mener anklagemyndigheden
Fire teenagere anholdt: Planlagde islamistiske angreb i TysklandI meddelelser på mobiltelefoner talte teenagere om angreb på synagoger og kirker i store tyske byer.

Tysk politi har anholdt to piger og to drenge - alle teenagere - i det vestlige Tyskland på mistanken om, at de planlagde at angribe kirker og synagoger. Det oplyser myndighederne.

De anholdte er i alderen fra 15 til 16 år.

Ifølge anklagemyndigheden var deres hensigt at dræbe.

Tre af dem blev anholdt i delstaten Nordrhein-Westfalen.

De er "under stærk mistanke for at have planlagt et islamistisk motiveret terrorangreb, og for at have sat sig for at udføre det", lyder det i en erklæring fra anklagerne i Düsseldorf.

De tre, der er 15 og 16 år gamle, "forpligtede sig til at gennemføre en forbrydelse - mord og manddrab".

Tilsvarende er en 16-årig anholdt i Stuttgart i Baden-Württemberg. Han er mistænkt for "at forberede en alvorlig forbrydelse mod staten".

Indenrigsministeren i Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul, fortæller, at gruppen har diskuteret deres planer i meddelelser på deres mobiltelefoner.

Deres telefoner er blevet beslaglagt. Her fremgår det af deres meddelelser, at de har talt om byerne Dortmund, Düsseldorf og Köln som mulige byer, hvor de kunne foretage angreb. Og de har talt om kirker og synagoger som mål, oplyser Reul.

Han siger, at de anholdtes unge alder har forbløffet ham.

Sponsoreret indhold