Nyheder25. marts 2024 (opd. 25. marts 2024)

Pierre-Emile Højbjerg i ny rolle

Simon Kjær er rejst hjem fra landsholdstruppen - derfor skal en ny mand overtage anførerbindt i tirsdagens kamp mod Færøerne
under dagens pressemøde med landstræner Kasper Hjulmand, Frederik Rønnow og Pierre Emile Højbjerg i Helsingør , mandag den 25. marts 2024.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Pierre-Emile Højbjerg kommer under tirsdagens træningskamp til at være anfører for det danske landshold.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Når det danske fodboldlandshold tirsdag spiller testkamp mod Færøerne, så bliver det med Pierre-Emile Højbjerg som landsholdets anfører for første gang. Det siger landstræner Kasper Hjulmand mandag på et pressemøde.

Anfører Simon Kjær og viceanfører Kasper Schmeichel er ukampdygtige, og valget Højbjerg som anfører indikerer, at Christian Eriksen med al sandsynlighed starter ude mod Færøerne.

Pierre-Emile Højbjerg er stolt af, at han skal lede det danske hold ind på Brøndby Stadion til sin landskamp nummer 75.

- Det er første gang, jeg skal være anfører for landsholdet, det er stort for mig. Det er et skulderklap. Jeg skal bare blive ved med at gøre alle de ting, jeg har gjort indtil nu, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Man skal næsten ti år tilbage, før daværende landstræner Morten Olsen påpegede over for midtbanespilleren, at han en dag kunne ende med bindet om armen på landsholdet.

- Jeg glemmer ikke, da jeg blot havde spillet få landskampe, de kunne måske tælles på en hånd, da Morten Olsen tog fat i mit og sagde, at jeg havde, hvad der skulle til for en dag at blive anfører. Det havde han ret i. 75 kampe senere går det i opfyldelse.

- Jeg er meget taknemmelig. Det forpligter at være god og være en af dem, der tager ansvar. Det vil jeg blive ved med, siger den 28-årige midtbanespiller.

På klubplan har han tidligere været anfører for Southampton.

Sponsoreret indhold