Nyheder9. september 2014

Pia Kjærsgaards mor død: Blev væk fra begravelsen

Dansk Folkeparti-politikeren gjort arveløs
Af af
Pia Kjærsgaard har mistet sin mor - men hun var ikke til stede under begravelsen
Pia Kjærsgaard har mistet sin mor - men hun var ikke til stede under begravelsen
 Foto: Claus PoulsenDa Pia Kjærsgaards mor for nyligt blev bisat eller begravet, blev det uden deltagelse fra Dansk Folkeparti-politikeren.

Det skriver Ekstra Bladet, som har talt med Dansk Folkepartis presseafdeling.

Den kendte politiker har over for Ekstra Bladet meddelt, at hun ikke ønsker at kommentere på det usædvanlige forhold, at hun ikke var til stede for at sige et sidste farvel til sin mor.

LÆS OGSÅ: Ærlig Pia Kjærsgaard: Jeg ville skilles

LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard raser over Wafande: Det er fuldstændig utilstedeligt

Dog har DF-dronningen i sin erindringsbog fra 2012, 'Pia Kjærsgaard - fordi jeg var nødt til det', fortalt, at hun i det meste af sit liv har haft et traumatisk forhold til sin mor. Det hele begyndte med en svær skilsmisse, da Pia Kjærsgaard var ganske lille. Herefter udviklede forholdet mellem mor og datter sig til at blive endnu værre, indtil dødsstødet kom i 2001, hvor de brød forbindelsen med hinanden totalt.

- Det er smertefuldt og trist, at jeg ikke ser min mor. Men jeg har grædt så mange tårer over hende, at jeg ikke har flere. Jeg er god til at kæmpe, men i forhold til hende er jeg magtesløs, skrev Pia Kjærsgaard i sin erindringsbog, hvor hun også afslørede, at moren havde gjort sin datter arveløs:

- Det seneste, hun gjorde imod mig, var at ændre sit testamente, så jeg kun bliver omfattet af den absolutte tvangsarv. Det er ubegribeligt. Dermed fuldbyrdede hun det svigt, som jeg oplevede i min barndom.

Sponsoreret indhold