Nyheder16. september 2021

Pia Kjærsgaard opfordres til at tage formandsposten

Formanden for Dansk Folkeparti i Gentofte mener, at Pia Kjærsgaard igen bør overtage partiets formandspost.
https://imgix.seoghoer.dk/bundesen_2_2.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Pia Kjærsgaard bør på weekendens landsmøde i Dansk Folkeparti overtage formandsposten fra Kristian Thulesen Dahl, mener formanden for partiets lokalforening i Gentofte, Rita Rahbek.

Det siger hun torsdag til både Ekstra Bladet og Berlingske.

Pia Kjærgaards var med til at stifte partiet. Hun er også den eneste, der har været formand for partiet ud over Kristian Thulesen Dahl.

Rita Rahbek er af Ekstra Bladet blevet spurgt, om hendes ord er "en direkte opfordring til, at hun (Pia Kjærsgaard, red.) skal tage over som formand op til årsmødet".

Til det svarer Rita Rahbek helt kort:

- Ja.

Af Berlingske bliver hun spurgt, om hun er træt af Kristian Thulesen Dahl som formand.

- Det vil jeg ikke sige til dig, for jeg er den type, der til enhver tid er loyal mod den siddende formand. Det vil jeg altid være, og Kristian er et fantastisk menneske. Jeg holder meget af Kristian, svarer Rita Rahbek til Berlingske.

- Men som formand - det er nok ikke hans force, må man sige. Jeg vil slet ikke sige noget negativt om Kristian, fordi jeg kan rigtig godt lide ham, men jeg tænker, at det bedste for DF må være Pia.

Dansk Folkeparti skal i weekenden afholde årsmøde. Under optakten til årsmødet har der også været fokus på interne uenigheder mellem flere medlemmer af hovedbestyrelsen.

Tre medlemmer i hovedbestyrelsen er på valg. Alle de tre nuværende indehavere af pladserne stiller op. Men på forhånd har flere kandidater meldt sig. Et kampvalg om pladserne i hovedbestyrelsen er derfor uundgåeligt.

Sponsoreret indhold