Nyheder1. november 2013

Pia Kjærsgaard: Jeg skylder min bror at fortælle hans historie

Dansk Folkepartis skaber Pia Kjærsgaard har igennem hele sit voksne liv båret på en tung hemmelighed. Hendes lillebror Henrik gik i hundene som kriminel alkoholiker.
Pia Kjærsgaard taler nu ud om sin lillebror Henrik, som gik i hundene som kriminel alkoholiker.
Pia Kjærsgaard taler nu ud om sin lillebror Henrik, som gik i hundene som kriminel alkoholiker.
 Foto: All Over




Pia Kjærsgaards forældre blev skilt, da Pia var 13 og hendes lillebror Henrik var 10. Moderen flyttede en dag, lillebroderen ikke var hjemme, fik et kærlighedsbarn med en ny mand og lagde afstand til fortiden, og børnenes verden brød sammen. Henrik kom sig aldrig rigtig, siger Pia Kjærsgaard i et eksklusivt interview i FEMINA.

- Jeg har i temmelig lang tid haft et ønske om at fortælle hans historie. Jeg syntes, at jeg skyldte ham det. Og så vil jeg gerne fortælle MIN version.

Pia Kjærsgaard er ikke i tvivl om, at historien om Henrik er forsidestof. Derfor har hun valgt at fortælle, hvad der skete i bogen "Pia Kjærsgaard - fordi jeg var nødt til det". Og i FEMINA.

- Jeg havde en god barndom. Jagtturene med min far og hunden og… der manglede ikke noget. Men min bror og jeg var meget forskellige. Jeg havde nogle faktorer, der gjorde, at jeg kom over skilsmissen. Og så var der det med … at vi aldrig rigtig fik talt om det, siger Pia Kjærsgaard til FEMINA.


LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard forlod sin mand, men valgte at gå tilbage til ham. Læs det eksklusive interview her


De talte hverken om skilsmissen i barndommen eller om Henriks senere alkoholisme. Henrik var følsom, skrøbelig og smuk. Havde det hele, men manglede noget. Pias drive. Han blev voksen, dygtig men ustabil sælger, gift, skilt, arbejdsløs, alkoholiker, tyvagtig, kriminel, utilregnelig, fængslet for væbnet røveri, periodisk hjemløs og gik i hundene. Pia blev politiker. Kontakten var meget sporadisk. I 2008 gik Pia på talerstolen til Dansk Folkepartis årsmøde og holdt tale i 70 minutter. Først efterfølgende fortalte hendes mand hende, at han i nogle timer havde vidst, at hendes lillebror var død natten forinden.

- Det var FORFÆRDELIGT. Der skulle jeg virkelig tage mig sammen. Jeg var glad for at min mand ventede med at fortælle det. For det vigtigste, talen, VAR overstået. Men jeg skulle igennem den lørdag aften og hele søndagen. Det var svært. Meget svært.
Pia Kjærsgaard har intenst fortrudt, at hun aldrig nåede at få talt ud med sin bror. Den sidste del af sit liv boede han på et hjem for alkoholikere.

- Men jeg har det godt med det i dag. Og jeg har den klare fornemmelse, at Henrik har det bedre nu, end han havde det i sit liv. Det er ligesom den bevidsthed, vi har nu. Men det var urimeligt, fordi han havde så mange fordele. Han så hamrende godt ud og var veltalende og meget charmerende.

Har du reflekteret over de to ekstreme livsbaner, du og Henrik fik?
- Ja. Men nogen tager sig sammen, og andre tager sig ikke sammen, siger Pia Kjærsgaard til FEMINA.


LÆS OGSÅ: Helle Thorning-Schmidt kan ikke lade være at blande sig - heller ikke i måden, hendes mand gør tingene på


Læs hele interviewet i denne uges FEMINA









Sponsoreret indhold