Nyheder2. november 2022

Pia Kjærsgaard er inde – René Christensen er ude

Det har efter valget været uklart, om det var partistifteren eller næstformanden, der tog det ene mandat i Sjællands Storkreds – nu er stemmerne talt op
Pia Kjærsgaard og René Christensen kommer ikke til at sidde på tinge sammen. nbsp;
Pia Kjærsgaard og René Christensen kommer ikke til at sidde på tinge sammen.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Cirka 2000 stemmer er imellem René Christensen (DF) og Pia Kjærsgaard (DF), der begge stillede op på Sjælland.

Derfor må DF-næstformand René Christensen se sig slået af stifter Pia Kjærsgaard (DF) og opnår ikke valg til Folketinget.

Det står klart, efter at stemmerne er optalt i Sjællands Storkreds.

René Christensen har ved valget fået omkring 4100 personlige stemmer.

Imens har Pia Kjærsgaard fået omkring 6000 personlige stemmer.

Da René Christensen onsdag forlader Amalienborg, hvor han sammen med DF-formand Morten Messerschmidt skal pege på en kongelig undersøger, der skal lede regeringsforhandlingerne, siger han, at det ikke er et farvel til DF.

– Jeg er super glad for vores parti og glad for vores formand. Det er også vigtigt, at vi kommer godt afsted, så det er ikke, fordi jeg ikke skal være en del af Dansk Folkeparti, siger René Christensen.

Pia Kjærsgaard siger om valgresultatet, at det er "meget ærgerligt", at de to DF-kandidater ikke begge blev valgt.

– Han har været en god arbejdskraft. Men det gjorde vi så ikke. Det er en af betingelserne, når vi går tilbage, siger hun.

Pia Kjærsgaard er samtidig lettet over at blive i Folketinget:

– Nu har jeg været igennem nogle folketingsvalg, og jeg kender følelsen. Det er ikke anderledes denne gang, end det har været alle de andre gange.

– Jeg har aldrig nogensinde, hverken når det gjaldt mandattal eller personlige stemmetal, regnet det for sikkert, før det var fuldstændig fast, siger hun.

På to folketingsvalg har DF mistet over 100.000 stemmer i Sjællands Storkreds. 22.354 stemmer fik DF i storkredsen, viser resultatet fra tirsdagens valg.

Ved valget i 2015 fik Dansk Folkeparti 134.195 stemmer. Det svarer til syv mandater. Mens partiet i 2019 fik 56.697 stemmer og tre mandater.

På landsplan fik DF blot 2,6 procent af stemmerne og fem mandater. Det er det dårligste for DF nogensinde siden stiftelsen i 1995.

Sponsoreret indhold