Nyheder5. november 2021

Pfizers corona-pille mindsker risiko for død og indlæggelse med 89 procent

Den pille mod coronavirus, som Pfizer arbejder på, vil også kunne mindske risikoen for indlæggelse og død hos de patienter, der hører til høj–risiko–gruppen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega744237_007_1.jpg
 Foto: MEGA

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer er ved at udvikle en pille til patienter, der bliver ramt af corona.

I det afsluttende forsøgsstudie har pillen reduceret risikoen for indlæggelse og død for højrisikopatienter med 89 procent.

Det viser de foreløbige resultater fra studiet, oplyser Pfizer i en pressemeddelelse.

Resultaterne fra deres undersøgelse er dog ikke blevet fagfællebedømt endnu.

Håbet med pillen er, at den skal kunne tilbydes i kombination med et stof kaldet ritonavir til folk, inden de bliver så syge, at de skal på hospitalet.

Pillen er blevet testet af voksne, som er blevet smittet med coronavirus og som anses for at have høj risiko for at, at virussen ville udviklse sig til alvorlig sygdom.

De fik pillerne - eller placebo - inden for de første tre til fem første dage efter, de fik symptomer.

I gruppen, der fik Pfizers behandling, blev 6 ud af 607 personer indlagt, og ingen døde. I placebo-gruppen var der 41 indlæggelser blandt de 612 personer og 10 dødsfald.

Pillen forhindrer virussen i at spænde ben, og sammen med ritonavir skal de kunne bremse udbruddet i kroppen, lyder det fra virksomheden.

Indtil videre har der ikke været nogen rigtig gode behandlingsmuligheder for patienter, der bliver smittet med coronavirus, og det har primært været vaccinerne, der har været et værn mod alvorlig sygdom.

Pfizer vil nu ansøge den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om at få godkendt pillen til behandling i USA.

Konkurrenten Merck har allerede en pille, som er ved at blive set nærmere på af amerikanske Food and Drug Adminstration med henblik på godkendelse. Den har i studie halveret risikoen for at blive alvorligt syg eller død.

Torsdag godkendte Storbritanien netop den pille som det første land i verden.

Sponsoreret indhold