Peter Øvig Knudsen: På gyngende grund

Peter Øvig Knudsen har svært ved at genkende de virkelige Blekingegadebande-medlemmer i TV 2\'s serie

Peter Øvig Knudsen har svært ved at genkende de virkelige Blekingegadebande-medlemmer i TV 2's serie

Foto: Polfoto

Det kan godt være, at der var godt 1,2 mio. danskere, der så TV-serien "Blekingegadebanden" søndag aften. Men anmeldelserne var lunkne, og nu melder forfatteren Peter Øvig Knudsen sig også til kritikerne.

- Det er fakta på overfladen. Det er slående, men bortset fra fælles navne og datoer, så er figurerne meget langt fra virkeligheden, siger han til B.T.

Og han burde vide, hvad han snakker om. Peter Øvig Knudsen er bag de 2 bestsellerbind, der udkom i 2007, som både vandt den fornemmeste, danske journalistpris, Cavlingprisen, og en masse roser - ikke mindst for det minutiøse research-arbejde og den indgående og personlige indsigt, han havde i banden.

Ikke mindst fordi en del af bogens autenticitet var bygget op på mange timelange interviews med et af bandemedlemmerne, der i bogen optræder som Stemmen. I foråret afsløredes det så, at det var den yngste af brødrene i banden, Bo Weimann, der havde lagt ord til stemmen.

I TV-serien er det Thure Lindhardt, der spiller den bekymrede og flæbende Bo, mens så stærke kræfter som Nikolaj Coster-Waldau og Ulrich Thomsen sammen med en lang række andre stjernenavne også burde være med til at hæve niveauet.

Men Peter Øvig Knudsen synes, at dialogen virker utroværdig, og han er heller ikke imponeret over skuespillerne.

- Det undrer mig, at de bruger navnet Blekingegade og personernes navne, for rent juridisk synes jeg faktisk, de er på gyngende grund, siger forfatteren til B.T.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close