Nyheder12. marts 2018

Fået elektrochok: Peter Øvig indlagt på den lukkede

Den danske succesforfatter Peter Øvig Knudsen har været indlagt syv uger på den psykiatriske afdeling, hvor han er blevet behandlet for en alvorlig depression. Under sin indlæggelse tilbragte han fire uger på den lukkede afdeling, og han modtog blandt andet elektrochokterapi
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_oevig_knudsen.jpg
 Foto: All Over Press

For omkring en uge siden blev den danske succesforfatter Peter Øvig Knudsen, 56, udskrevet fra den psykiatriske afdeling.

Her har han tilbragt de seneste syv uger, hvor han har været i behandling for en svær depression. Under sin indlæggelse var han fire uger på den lukkede afdeling, ligesom han også modtog elektrochokterapi undervejs.

Det fortæller den populære forfatter selv på Facebook.

Peter Øvig, der blandt andet har skrevet trilogien "Blekingegadebanden", fortæller, at depressionen allerede begyndte at vise sig tilbage i efteråret. Men selv om læger allerede dengang foreslog, at han log sig indlægge, var det først i begyndelsen af januar, at hans nærmeste fik ham på hospitalet – og her endte han på den lukkede afdeling.

Depressionen sneg sig ind på mig i det tidlige efterår 2017. I begyndelsen genkendte jeg oplevelsen fra tidligere i mit liv, men efterhånden blev min tilstand alvorligere, end jeg nogensinde havde prøvet før, og allerede midt i november talte flere fagfolk om, at jeg måske skulle lade mig indlægge. Jeg vægrede mig og ville hellere klare det selv, men jeg blev mere og mere sort i hovedet - og et stykke inde i januar besluttede mine nærmeste at få mig indlagt på Rigshospitalets lukkede afdeling.

- De første dage var jeg meget, meget syg, kan jeg se i dag. Jeg var ikke alene lammet af svær depression, men også af voldsom angst, fortæller Peter Øvig på sin Facebook og tilføjer:

- Overlægen anbefalede ECT-behandling, bedre kendt som 'elektrochok', som jo ikke har det bedste ry, men jeg indvilgede, ikke blot nølende, men faktisk temmelig rædselsslagen…

- I dag kan jeg fortælle, at jeg i løbet af ikke meget mere end to ugers ECT-behandling på nærmest mirakuløs vis bevægede mig ud af den sorteste depression - og jeg så siden det samme ske for andre patienter, fortæller Peter Øvig of tilføjer, at han efter fire uger blev overflyttet til den åbne afdeling, hvor han med egne ord genvandt de fleste af sine kræfter.

Selv om Peter Øvig er i bedring, er han dog ikke færdig med den psykiatriske afdeling:

- Ikke kun fordi jeg er blevet tilbudt et toårigt forløb med samtaler og terapi, men også fordi jeg har lovet kloge Søren Magnussen, som jeg har talt med i timevis under hele indlæggelsen, at give ham en hånd med hans projekt 'Frirum i psykiatrien'. Meget jordnært og særdeles vigtigt går projektet ud på at skabe lyspunkter på de psykiatriske afdelinger med musik, bøger, planter, æbleskiver og friskpresset juice, skriver Peter Øvig på Facebook.

Sponsoreret indhold