Nyheder8. marts 2018

Peter Madsen i retten: Sådan døde Kim

Peter Madsen havde ifølge sin forklaring i retten holdt det hemmeligt, at Nautilus havde en defekt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter-madsen-4-08032018.jpg
 Privatfoto/Scanpix

Den 47-årige Peter Madsen er netop nu ved at blive afhørt i Københavns Byret i sagen, hvor han står tiltalt for drabet på den 30-årige svenske journalist.

Han har flere gange fra sin anholdelse og frem til i dag ændret forklaring om, hvordan Kim Wall døde.

Tidligere i dag, sagde han til anklager Jakob Buch-Jepsen, at hans skiftende forklaringer skyldtes, at han ville skåne Kim Walls familie.

Først sagde han i politiforhør, at hun døde som følge af kraniebrud, fordi hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet.

Men i dag forklarede han, at det var en forklaring, han konstruerede for at skåne Kim Walls familie for den egentlige sandhed om hendes død - at hun hun døde som følge af forgiftning med udstødningsgasser, og at der gik op til 15 minutter, fra gasserne begyndte at sive ind i den del af ubåden, hvor Kim Wall opholdt sig, og indtil døden indtrådte.

At gasserne kunne sive ind og slå Kim Wall ihjel, skyldtes ifølge Peter Madsen en fejl på UC3 Nautilus, som han var blevet opmærksom på tidligere i 2017, men som ikke havde afholdt ham fra at sejle ud i ubåden med andre om bord, selv om der ifølge Madsen var en risiko ved ubåden.

Her følger hans forklaring i retten til anklager Jakob Buch-Jepsen.

Klokken 23.05 kommer de op efter at have været neddykket. - Vi har snakket og kørt med elektromotor. Jeg begår en fejl. Jeg går ud i maskinrummet. På det tidspunkt er Kim Wall i messen. Og det havde ikke været kritisk, hvis det ikke var for det næste, der sker, siger Peter Madsen i sin forklaring. Peter Madsen siger, at der er sket en episode tidligere på sommeren 2017 med en anden kvinde, hvor en lignende episode er sket. Altså hvor lugen er smækket i, og der er sivet farlige gasser ud i ubåden. Jakob Buch spørger, om det lykkedes ham at komme ind i ubåden. Peter Madsen siger ja. - Efter 5-15 minutter?, spørger anklageren. Peter Madsen siger: Efter noget tid i hvert fald - Jeg får en sky af varm luft i hovedet. Der er meget fyldt med gas. Atmosfæren tillader ikke liv i Nautilus der, siger Peter Madsen, der påstår, at Kim Wall var nede i ubåden på det tidspunkt og blev gasset. - Da jeg finder Kim Wall dernede livløs, går jeg på hug ved hende og prøver at få gang i hende. Men jeg kan ikke være dernede ret længe, siger han Han forklarer, at han ikke blev hos Kim Wall, fordi han selv ville dø, hvis han ikke gik op i den friske luft. Anklageren spørger, hvorfor han ikke hev Kim Wall op i den friske luft. Peter Madsen: Jeg kan ikke forestille mig, at jeg kan få hende ud i den friske luft. Han hentyder til, at han ikke kan være nede i ubåden og ikke kan bære hende ud. - Hun har ikke nogle synlige livstegn, siger Peter Madsen. Han siger, at han valgte at gå op i den friske luft, da man ellers ville finde "ubåden med to omkomne". Han lukker dækslet oven fra og sejler videre i ubåden. Han sender en sms til sin kone, som skulle være en slags afskedsbrev. Peter Madsen: - Jeg har gjort mig skyldig i en forbrydelse mellem Kim og jeg, som er, at jeg har sejlet ud med den viden, at der var en farlig egenskab ved Nautilus. Det betyder mere for mig end den juridiske del. - Det handler meget om dig og ikke så meget om Kim, siger anklageren om Peter Madsens forklaring. - Ville det være bedre, hvis Kim Walls familie troede, at hun fik lugen i hovedet?, spørger anklageren. Det mener Peter Madsen er at skåne familie, fordi det ville være en hurtigere død. Peter Madsen: - Jeg er her i dag, så Kim Walls familie kan få en forklaring på, hvad der skete. Ellers var jeg her ikke. Jeg er her ganske frivilligt, siger han.

Sponsoreret indhold