Nyheder23. marts 2016

Peter Gantzler: Viking i mit blod

I Discovery Channels engelske dramaserie ”The Last Kingdom” spiller den 57-årige dansker en blodhungrende kriger.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_gantzler-web0.jpg
 Foto: Discovery Networks
Bloddryppende sværd, svedende heste og store skibe er bare nogle af ingredienserne i Discovery Channels flotte dramaserie ”The Last Kingdom”.
Seerne kan fra tirsdag den 22. marts opleve, hvordan de danske vikinger indtog England i år 872. Øverst på rollelisten står danske Peter Gantzler, der ikke tøvede med at sige ja til rollen som vikingen Earl Ragnar. – Det var skidesjovt at lave. Jeg tror, det kan være sjovt for danskerne at se det her. At kunne se nogle landsmænd spille vikinger alvorligt og uden pjat i en god produktion, lyder det fra Peter, der for længst er tilbage på dansk jord igen. Det er nemlig to år siden, ”The Last Kingdom” blev filmet i bl.a. Ungarn. Den 57-årige dansker brugte en del energi på at kigge indad, da han skulle forberede sig på at plyndre og være en ægte viking.
https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_14.png
Trænede ekstra – Det er jo ikke mere end 1000 år siden, at vi løb sådan rundt. Jeg gjorde mig mange tanker om netop det. Jeg bildte mig ind, at jeg kunne mærke det i blodet. Det, jeg skulle skære fra, var vores moralkodeks fra i dag, der handler om, at vi er blevet kristne, og der er skyld og skam. Vikinger havde ingen samvittighed. De tog, hvad de ville have. Men når det er sagt, så var de jo også gode forretningsfolk, fastslår Peter med et lille smil. En anelse fysisk træning måtte der dog til. – Jeg gik da lidt ekstra i motionscentret. Men kostumerne var vanvittig flotte, fortæller Gantzler, der nu ved en del om de danske vikinger. – De var ret renlige efter da-tidens normer. Og kvinderne havde en høj status i samfundet, men selvfølgelig var rollerne opdelt, lyder det fra danskeren, der også kan opleves i den kommende sæson af ”Arvingerne”.
https://imgix.seoghoer.dk/thelastkingdom-web0.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Ud over Peter Gantzler er der flere danskere på rollelisten. Fra venstre er det Andrea Vagn Jensen, Henning Valin Jakobsen og Alexandre Willaume. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Sponsoreret indhold