Nyheder16. januar 2017

Peter Gade har ingen kontakt til forældrene

Badmintonspilleren Peter Gade har i dag ingen kontakt til sine forældre og søster. Det fortalte den tidligere badmintonspiller, da han medvirkede i Radio24syvs radioprogram ”Flaskens ånd”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_gade.jpg
 Foto: All Over

Han har vundet EM-guld i både 1998 og 2000. Han kunne kalde sig All Englandmester i 1999. Og hele ti gange har han kunnet kalde sig vinder af Copenhagen Masters.

Med andre ord er den tidligere badmintonspiller Peter Gade blandt de mest succesfulde badmintonspillere herhjemme nogensinde.

Men succesen er ikke kommet uden svære valg.

Peter Gade har således taget et kompromisløst valg, der betyder, at han i dag ikke har kontakt til sine forældre og søster.

Det fortalte Peter Gade ifølge BT, da han for nylig gæstede Radio24syvs radioprogram ”Flaskens ånd”.

Programmet handler om vin, men værten spørger også gæsterne ind til private spørgsmålsmål. For som værten siger ”In vino veritas” – i vinen ligger sandheden.

40-årige Peter Gade taler åbent og ærligt om den pris, det har haft at være elitesportsmand i så mange år. Sporten betød, at han har været tvunget til at lytte til sig selv og reagere kompromisløst, hvis noget ikke fungerede.

Han fortæller blandt andet, at han i sine unge år gik til idrætspsykolog for at blive rustet til livet som elitesportsmand, og her lærte han, at han først og fremmest skulle lytte til sig selv – og agere ud fra, hvad der var bedste for ham selv.

- Jeg er et menneske, som altid er på vej et sted hen, og det er ikke altid nemt for de folk, der er omkring mig at være med på den rejse, forklarer Peter Gade i radiointerviewet og henviser blandt andet til sine tidligere forhold med Camilla Høeg og Camilla Martin.

Peter Gade og hans tidligere kærester og kone

Forhold der alle er forbi – blandt andet fordi Peter Gade er typen, der går egne veje – og gerne alene.

- Jeg ser hverken min søster eller mine forældre, som situationen er nu, tilføjer han overfor radioværten.

- Hvis du spurgte mine tætte kammerater, er jeg sikker på, at de vil sige, at der er en kompromisløshed i min måde at leve på, og nok mest i forhold til, at jeg måske har nogle grundlæggende værdier i mig, som jeg gerne vil styres af og inspireres af.

- Og er der noget, der er direkte imod det, så er det for mig i nogle tilfælde en naturlig reaktion at sige, at så må vi skilles. Så er det måske bedre, hvis fremtiden foregår på disse betingelser.

- Det kan medføre nogle ret hårde valg og hårde retninger, som har nogle konsekvenser, men det er for mig at se en naturlig del af livet.

- Dermed ikke sagt, at jeg ikke tænker over det og reflekterer over det, for det gør jeg stort set hver dag, fortæller Peter Gade i interviewet.

Du kan høre radioprogrammet lige her.

Sponsoreret indhold