Nyheder19. august 2009

Peter Frödin: Kæresten havde hiv

Entertaineren var lige sprunget ud som bøsse, da han fik sygdommen helt tæt ind på livet
Peter Frödin.
Peter Frödin.
 Foto: All Over

I begyndelsen af 80'erne ramte aids- og hiv-sygdommen verden som et mareridt. Ikke mindst iblandt homoseksuelle var den dødelige sygdom ubarmhjertig.

Peter Frödin, der er født i 1964, var helt tæt på, da han netop da stod klar til at erobre verden - både karrieremæssigt og når det gjaldt kærligheden.

Han havde netop besluttet sig for at ville forfølge sine skuespillerdrømme, og så havde han taget det store skridt og var sprunget ud som bøsse. Hans første kæreste hed Erik, og han viste sig efter et stykke tid at være hiv-smittet.

- Erik, min første kæreste, blev smittet og var hiv-positiv. Men så fandt jeg ud af efter et stykke tid, at jeg ikke var smittet. Men det var selvfølglig vildt voldsomt og følsomt, skriver B.T.

Peter Frödin, som fortæller om sine ungdomsoplevelser i TV2's "Stjernerne på slottet", beretter også, hvordan hans forældre tog sygdommen meget alvorligt.

- Min mor og far samlede mig og min søster ved middagsbordet. Så sagde min mor: "Prøv at høre her, Peter og Iben. Nu skal I bare vide, at fra i dag af, da begynder far og jeg at bruge kondom. Det vil vi også have, at I skal gøre, for der er noget, som vi ikke ved, hvad er", fortæller han.

Det "noget" var altså den frygtede sygdom. En sygdom, som Peter Frödin altså, selv om det var tæt på, ikke selv er blevet ramt af.Sponsoreret indhold