Peter Brixtofte: Tror på frifindelse

Efter sin første friweekend fra fængslet fik Brixtofte forbud mod at indtage alkohol

Efter sin første friweekend fra fængslet fik Brixtofte forbud mod at indtage alkohol

Foto: All Over

Det kan godt være, at Peter Brixtofte nu bliver løsladt, men allerede til september risikerer han at ryge bag tremmer igen. Her skal Østre Landsret nemlig afsige dom i sagen om mandatsvig i Farum kommune. Det drejer sig om ulovlig optagning af lån og ikke mindst spektakulært om eksborgmesterens ekstravagante forbrug af dyre rødvine.

Peter Brixtofte siger, at han forventer at blive frifundet.

De kendte har det seneste par år haft travlt med at frekventere de danske fængsler. Kurt Thorsen, Klaus Riskær, Stein Bagger, Anni Fønsby og Peter Brixtofte er eller har været inde og ruske tremmer.

Sidstnævnte er nu blevet løsladt. Næsten.

Den tidligere Farum-borgmester fik 2 års fængsel for sin medvirken i den såkaldte sponsorsag. Efter bare 1 år er han blevet flyttet fra statsfængslet i Horserød til en pension under Kriminalforsorgen.

Samfundstjeneste

Som led i straffen skal tidligere borgmester Peter Brixtofte nu udføre ulønnet samfundstjeneste på Sankt Lukas Stiftelsens hospice. Arbejdet er en del af betingelsen for, at han prøveløslades på halv tid efter dommen på 2 års fængsel.
Peter Brixtofte vil blive prøveløsladt den 6. august, og så venter samfundstjenesten.
- Jeg er utrolig glad for at skulle arbejde på Sankt Lukas. Min far fik sin sidste uge der, og hvis der er et sted, jeg skulle hen og gøre noget nytte, kunne jeg ikke finde noget bedre, siger han til Ekstra Bladet.
Det kan godt være, at Peter Brixtofte nu bliver løsladt, men allerede til september risikerer han at ryge bag tremmer igen. Her skal Østre Landsret nemlig afsige dom i sagen om mandatsvig i Farum Kommune. Det drejer sig om ulovlig optagning af lån og ikke mindst spektakulært om eksborgmesterens ekstravagante forbrug af dyre rødvine.
Peter Brixtofte siger, at han forventer at blive frifundet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close