Peter Belli: 50 år som ulv

Bare fordi han er godt oppe i tresserne, har Peter Belli ikke tænkt sig at lade sig pensionere

Bare fordi han er godt oppe i tresserne, har Peter Belli ikke tænkt sig at lade sig pensionere

Foto: Claus Poulsen

I år kan 65-årige Peter Belli fejre sit 50-års jubilæum som rocksanger - og det gør ulven Peter med en single, et jubilæumslivealbum og en række koncerter. Alt sammen under overskriften "Rejsende i rock'n'roll".

Peter Belli startede sin karriere som sanger i 1959, da han som teenager spillede rundtomkring i ungdomsklubberne i København.

Siden var han og hans band, der dengang hed The Rivals, store på hitlisterne og mediedarlings, fordi de turde have langt hår, og forsangeren blev bustet for at ryge hash. Derefter stod den på danskpop og "Ingen regning" i mange år, inden Belli igen lod sig rive med i det, han er bedst til: nemlig at synge rock.

Peter Belli og hans band De Nye Rivaler har ønsket at fejre jubilæet med et nyt album, indspillet live foran et dedikeret publikum - og til det formål indspillede de tidligere på måneden 2 koncerter i henholdsvis Skive og Århus. Som en ekstra bonus på albummet medfølger også en dvd, der dels indeholder et nyt jubilæumsinterview med Peter Belli og dels en koncert fra Musikhuzet på Bornholm, hvor repertoiret er sangene fra de succesfulde akustiske album "Når timerne bliver små" og "Sange fra blomstersengen", oprindeligt fra 2002 og 2004.

Jubilæumsalbummet "Rejsende i rock'n'roll" udkommer den 5. oktober - og efterfølgende drager Peter Belli & De Nye Rivaler igen på turné landet rundt.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close