Nyheder22. maj 2009

Peter Aalbæk: Vild med von Trier

Filmproducenten er fascineret af ”Antichrist”, men elsker ikke mindst den lille mand, fordi filmen er solgt til hele verden
Aalbæk og Trier kan ikke skjule deres varme følelser for hinanden
Aalbæk og Trier kan ikke skjule deres varme følelser for hinanden
 Foto: All Over

Var det ikke for filmproducenten Peter Aalbæk, var det ikke sikkert, at Lars von Triers filmgeni havde fået lov at udfolde sig, som det har gjort. Og mens flere af hans film har været op ad bakke - i alle tilfælde økonomisk, så har Aalbæk aldrig svigtet.

Og lige nu går den tidligere talentdommer rundt nede i Cannes og godter sig. Al virakken og mediebevågenheden omkring von Trier "Antichrist" har i alle tilfælde ikke været dårlig for det, det egentlig drejer sig om i Cannes - nemlig at sælge filmen.

- Vi har solgt filmen til samtlige lande i verden, der har en økonomi. Vi mangler bare Japan. Så det går strygende, siger Peter Aalbæk til Ekstra Bladet.

De vigtigste afsætningslande, USA og England, kom i hus i går. Peter Aalbæk forklarer von Triers og filmens succes således:

- Han har jo ingen hæmninger i den her film. Han stopper ikke op og siger: "Nej, det her går ikke". Han går sgu hele vejen. Han kører planken ud. Den lille mand. Og det er der mange, der godt kan lide.

Sponsoreret indhold