Nyheder24. oktober 2008

Peter Aalbæk Jensen: Jeg har fundet min indre kvinde

”Ålen” nyder livet som husmor i huset i Herfølge
Peter Aalbæk nyder at gå rundt i huset i Herfølge i forklæde og lave mad og passe hjemmet
Peter Aalbæk nyder at gå rundt i huset i Herfølge i forklæde og lave mad og passe hjemmet
 Foto: Thomas Laursen

Peter Aalbæk Jensen nyder hjemmelivet i brune kanvasbukser, hygger sig på sofaen og går gerne i haven.

Den benhårde "Talent 2008"-dommer kan nemlig ikke løbe fra at være blevet en helt almindelig, næsten småborgerlig, god familiefar. I hjemmet i Herfølge er det Peter, der står for tøjvask, madlavning, havearbejdet og det meste af rengøringen, så konen, Lise Palm, kan pleje sit chefjob i Københavns Kommune.

Et stille hjemmeliv, der står i kontrast i hans travle arbejdsliv, men det giver god mening for ham.


- På en eller anden måde balancerer de hinanden ud. Når jeg hele dagen har banket løs på alt og alle, er alle mine følelser blevet eksponeret - så når jeg kommer hjem, er jeg mild og god. Jeg løber endda rundt i forklæde med en lille spand og saks i hånden og nipper visne blade på potteplanterne, fortæller han med et stort smil.


Det kan være svært at forestille sig, når man har set den 52-årige filmmager skælde ud på små pailletbeklædte dansepiger i "Talent 2008". Men at være sød, mild og rar til offentligt skue, falder ikke nemt for Peter, der betegner sig selv som "en rigtig knudemand, der ikke taler om følelser".
- Alle skuespillere vil jo spille skurken i filmen, for det er nemmere, funderer han, imens armene ryger ned langs siden, og fødderne finder sin plads på gulvet.

- Eller måske er det bare sjovere. At spille god bliver nemt for kvalmende.

Se Peter Aalbæk Jensen i "Talent 2008" i aften på DR kl 20.

Sponsoreret indhold